De zaak Thomas ...

Vorige week noemde Bap van Breenen haar op de slogblog een topjournaliste. Iemand met verstand van (wieler)zaken. Een paar dagen later publiceerde Marije Randewijk in de Volkskrant het bericht dat Thomas Dekker en Rabobank uit elkaar gaan. Inmiddels is door Thomas bevestigd dat de verhoudingen ernstig verstoord zijn en de heer Knebel laat weten dat er binnenkort een gesprek zal plaatsvinden tussen beide partijen. Wat Marije verder naar buiten bracht was het verhaal van de afwijkende bloedwaarden bij Thomas. Ze schreef er wel keurig bij dat er verder geen problemen zijn en dat Thomas overal mag starten. Er is niet zo veel op het verhaal af te dingen, hoewel het melden van een definitieve breuk enigszins voorbarig is. Als het gesprek bedoeld is om ...

... de voorwaarden af te spreken om netjes uit elkaar te gaan, dan komt ze er enigszins mee weg, maar als Rabobank probeert Dekker binnenboord te houden dan heeft ze voor haar beurt gesproken en gespeculeerd. Ze zal wel gelijk krijgen, maar ik vind het wel kwalijk dat het verhaal van de bloedwaarden door haar naar buiten is gebracht en nu een eigen leven gaat leiden. Vorige week werd Gusev door Astana ontslagen om precies dezelfde reden en iedereen denkt nu dat die Rus een ordinaire pakker is, terwijl hij gewoon overal kan starten. Dat gaat met Thomas ook gebeuren, zeker in Frankrijk en Duitsland. Waar rook is, is vuur en dat heeft een topjournaliste op haar geweten. Thomas beklaagt zich nu terecht op zijn website dat hij zich overal moet gaan verdedigen en dat de Volkskrant geen wederhoor heeft toegepast. Als dat juist is dan is Marije iets te ver gegaan en dat heeft ze vast niet zo geleerd van haar hoofdredacteur. De zaak Dekker in de kranten bestuderend kom ik tot de conclusie dat niet de bloedwaarden de oorzaak zijn van de verwijdering tussen werkgever en werknemer, maar het feit dat Thomas als enige van de Rabobank-renners het formulier niet heeft ondertekend waarmee hij zijn werkgever machtigt zijn medische gegevens in te zien. Thomas ontkent dit en dat begrijp ik niet. Als het al maanden daarom gaat, dan begrijp ik niet dat de werknemer niet gewoon op kantoor wordt ontboden om een en ander te bespreken en uit de wereld te helpen. Erg transparant is het allemaal niet en dat was in januari toch de bedoeling. Het met veel aplomb gepresenteerde systeem met regisseur-ploegleiders die dagelijks contact met de renners onderhouden, werkt in het geval Dekker ook niet zoals was voorzien. Trouwens ook niet bij Oscar Freire die vandaag in Spaanse kranten zijn nood klaagt over het gebrek aan steun dat hij in de Tour van de ploegleiding ondervond. Mocht het tot een breuk met Thomas komen dan is hij zo weer onderdak. Diverse ploegen staan klaar om hem in te lijven, waaronder Astana, de ploeg die vorige week Gusev ontsloeg. Begrijpen jullie het nog? (Foto: © Cor Vos)

Door Fred van Slogteren, 29 juli 2008 12:00

thomas dekker

Marije is veel te ver gegaan,
onbehoorlijk en niet erg
sympathiek. ewerst maar eens de fouten uit de eigen verwijderen, het is geen kunst zo'n jonge knul meteen
voor de leeuwen te gooien, dat
kan ook anders.

Geplaatst door wim van eyle, 29 juli 2008 17:47:59

evenwicht

Rabobank stopt kapitalen in het wielrennen en krijgt daar veel voor terug. Jonge weilerenners verdienen veel geld wat ze gegund is.In het normale verkeer tussen werkgever en werknemer is er regelmatig contact over het werk. Als die communicatie op zijn minst enigzins verstoord is en daarnaast is het feit van afwijkende bloedwaarden dab heb je natuurlijk de poppen aan het dansen. Ik zie niet in waar Marije van Randewijk te ver is gegaan en waar ze onbehoorlijk en insympoathiek is geweest.Dat betrokkenen nu zeggen dat er wel gesproken moet worden met elkaar en ondertussen ook dat er niets aan de hand is valt niet goed te rijmen met elkaar.De jonge knul is geen onbeschermde onvolwassene maar een 23 jarige fantastische wielrennen die eben in een dipje zit. Zowel fysiek als qua contact met de werkgever. Met alle respect voor wielerkenner Wim van eyle ik kan hem hier niet helemaal volgen!
Hans Prakke

Geplaatst door Hans Prakke, 29 juli 2008 22:52:44

Marije

Fred,
Randewijk hoeft niets meer te
leren van haar hoofdredacteur,
dat wordt ze zelf.Verder heeft
ze al eerder bewezen dat ze
erg goed is, lees o.a.de ver-
halen over Michel Zanoli en Greg Lemond er nog maar eens op na.

Geplaatst door Bap van Breenen, 30 juli 2008 09:12:34

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web