De Burgerlijke stand van 31 juli.

Henk VOGELS (1973, Australië)

Henk Vogels junior moet ik eigenlijk schrijven, want er is ook een senior. Dat was een wielrenner uit Haarlem die na zijn wielerjaren bij Caballero naar Australië emigreerde, daar wortel schoot en een zoon kreeg die hij ook Henk noemde. Niet Hank Birds of zo, maar gewoon op z'n Hollands: Henk Vogels. Die zoon bracht het als wielrenner verder dan zijn vader, want waar senior als beroepsrenner met alle respect slechts kan bogen op een vierde plaats in de Ronde van Zundert 1967 en meer van dat soort uitslagen, daar heeft junior een fraaie  erelijst bijeengefietst. Helaas zeggen de meeste van zijn overwinningen ons niets, omdat ze in dat verre werelddeel zijn behaald, maar het zijn aansprekende prestaties voor mensen die misschien niet weten hoe zwaar ...

... de Ronde van het Groene Hart wel is. De wielersport mag dan aardig geglobaliseerd zijn, het wil niet zeggen dat we het gewicht van koersen altijd kunnen beoordelen. Toch heeft Henk bijna zijn hele carrière voor Europese ploegen gereden. Jan Raas haalde hem binnen bij Novell en nam hem vervolgens mee naar Rabobank. Daarna reed hij in Frankrijk bij Gan en Crédit Agricole en tenslotte in België bij Lotto. Hij bolt nu op 35-jarige leeftijd uit bij de Amerikaanse continental-formatie Toyota Pro Cycling Team. Ik ken hem niet, maar ik heb regelmatig over hem horen spreken als een toffe gast, met veel humor die een uitstekende ploegmaat was. Redenen te over om hem een fijne verjaardag te wensen. (Foto: © Cor Vos)

De andere op 31 juli geborenen zijn:

BRUINSMA, Gerard (1949, Nederland)
CACCIA, Diego (1981, Italië)
DI GREGORIO, Rémy (1985, Frankrijk)
LEEUW, Godert de (1967, Nederland)
PETERS, Gerard (1920, overleden 06.04.2005, Nederland)
VALENTIJN, Cees (1913, Nederland)

Door Fred van Slogteren, 30 juli 2008 22:00

Henk Vogels

Henkie Vogels gaat waarschijnlijk nog een jaartje door in Amerika vertelde Henk sr deze week hier bij mij thuis. De nasleep van een val in een afdaling met een snelheid van bijna 100km/h noopt hem eigenlijk tot UCI verboden medicijngebruik,toch maar doorrammen!

Geplaatst door Jan v d Horst, 31 juli 2008 20:02:53

jan v/d horst inzake wim bas

Hallo Jan van der Horst.
Weet jij iets over de "werdegang" (tijdens en na zijn wielerbestaan)van Wim Bas uit Graftdijk ?

Geplaatst door theo, 03 augustus 2008 22:32:58

Wim Bas

Wie kende hem niet deze zeer matige renner die zo graag beroepsrenner wilde zijn en dus zonder kontrakt meereed.
Hoe hij aan de bijnaam Dr.William O'Bas kwam laat zich raden.Toen hij zijn lelijke eend in de prak reed in België verwarde de politie zijn naam met die van Bas Maliepaard waardoor hij meer dan gewone belangstelling genoot. Verder heb ik vernomen dat hij verslaafd en verliefd werd, er bij de schoonouders niet in kwam en toen maar de gevel van de woning ramde en zich uiteindelijk van het leven beroofde.Of dit laatste allemaal zo gegaan is weet ik echter niet zeker omdat de wielerwereld zo zijn eigen interpretaties kent.

Geplaatst door Jan v d Horst, 04 augustus 2008 05:46:58

wim bas

Misschien kan Jan Zomer nog iets toevoegen.

Geplaatst door theo, 04 augustus 2008 10:15:41

wim bas

wim bas is op 29 jarige leefttijd in zijn woonplaats graft de rijp aan een hartstilstand overleden.
Wim bas was op dat moment gelukkig getrouwd met jose siekerman en een van de voormannen in de plaatselijke/ landelijke politiek voor de psp

Geplaatst door wim bas, 07 november 2009 19:08:38

Wim Bas

Wim Bas won als amateur de Ronde van Sint Oedenrode Wim was lid van de b.r.c.Kennemerland te Beverwijk

Geplaatst door Hans Middelveld, 08 november 2009 10:09:57

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web