De Burgerlijke Stand van 8 april

Maarten Ducrot (1958)

Deze Zeeuw uit Vlissingen werd pas op zijn 27e jaar beroepsrenner, nadat hij als lid van een viermansploeg in 1982 wereldkampioen ploegentijdrit was geworden. Hij kon redelijk bergop, had een goede tijdrit in de benen en kon ontzettend hard fietsen op een relatief klein verzet. Hij kon ook goed leren en voor hij beroepsrenner werd, studeerde hij af als bedrijfspsycholoog. Ondanks dit achterdeurtje was hij zes jaar lang een serieus beroepsrenner, die enerzijds heel fanatiek was en tot de incrowd behoorde, maar anderzijds voldoende afstand kon nemen om de beroepswielrennerij een rigide wereldje te vinden. Na een jaar of tien aan de zijlijn te hebben gestaan, zit hij nu al weer voor het derde seizoen als co-commentator bij Mart Smeets aan tafel. Smeets is een instituut waar niemand aan mag komen, maar soms hoort god Maarten brommen als de maestro weer eens een verkeerde conclusie trekt. Dan spat de Hilversumse hiŽrarchie van het scherm. Ik hoop dat Maarten zich niet al te veel geweld hoeft aan te doen. De omroepbazen zullen toch ook wel horen dat Maarten zich veel meer profileert dan zijn voorgangers Steven Rooks en Erik Breukink? (© Cor Vos)

Wat staat er nog meer in het geboorteregister?

Jan Tummers (1942)

Jan of Jean Tummers was een sterke amateur die twee amateurklassiekers won, de Ronde van Friesland en in eigen omgeving de Ronde van Limburg. Hij debuteerde bij de profs in een klein ploegje en pas in zijn derde jaar als beroepsrenner kreeg hij een contract bij Willem II-Gazelle, de ploeg van sportdirecteur Ton Vissers. Dat was in 1967 en dat werd het beste seizoen van Tummers. Vierde in het NK, 12e in de Ronde van Zwitserland en twee keer bij de eerste tien in de Ronde van ItaliŽ, die hij overigens niet uitreed. In 1969 hield hij het voor gezien en wat hij daarna is gaan doen, dat weet ik niet. Wie wel?

Door Fred van Slogteren, 7 april 2006 22:00

jan tummers

Jan Tummers is mijn vader.En maak nog steeds heel wat kilometers op de fiets.Wedstrijden heeft hij nooit meer gefietst.Maar het is toch nog steeds een topwielrenner wat in deze tijd ondanks zijn leeftijd nog veel wielrenners achter zich laat met tourtochten.

Geplaatst door natascha Tummers, 19 oktober 2006 12:47:00

Natascha's bericht

Echt waar hoor wat zij zegt. Natascha is de vriendin van mijn Pap.

Geplaatst door Dion, 15 september 2008 20:18:34

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web