Uit de stalling van Peter R. de Fiets ...

"Opoefietsen zijn tegenwoordig heel populair bij de jeugd, zowel bij de meiden als bij de jongens. Daar wordt door de fabrikanten van merkfietsen als Limit, Ranger, Classic, Pelikaan en Dunlop handig op in gespeeld. Voor het geld hoef je het niet te laten dus mijn oudste dochter kreeg een nieuwe Dunlop. De vloeken zijn sindsdien in Huize Ravensbergen niet van de lucht, want wat ik al vermoedde bleek waarheid te zijn. Elke week mankeert er wel wat aan dat ding, het is gewoon een product van een zeer povere kwaliteit dat met een grote merknaam aan de man wordt gebracht.
Met de andere bovengenoemde merknamen kan ik nog wel vrede hebben en als je ziet hoe onbeholpen een pelikaan zich op het land voortbeweegt dan vind ik het zelfs wel komisch, omdat de fiets met die naam hiermee grote gelijkenissen vertoont. Ik kan er echter niet luchtig over heen stappen dat een wereldmerk als Dunlop voor zo'n wanproduct misbruikt wordt. John Boyd Dunlop (1840-1921) was de ...

... uitvinder van de luchtband. Hij was een Schotse veearts die aan zijn tienjarig zoontje een driewieler schonk. Het ventje klaagde na het fietsen altijd over hoofdpijn en vader pijnigde zijn hersens hoe hij daar een oplossing voor kon vinden. De hoofdpijn van zijn zoontje kwam door de massieve rubberen banden die om de velgen van de driewieler waren gespannen. Dat gaf totaal niet mee als je over de hobbelige wegen van toen reed. Dunlop vond een oplossing. Hij bemachtigde een holle gummi buis en die pompte hij op met een voetbalpomp. De opgepompte buis werd in de holle velgen van de driewieler gelegd en het geheel werd omwikkeld met zeildoek waar hij een rubber loopvlak op lijmde. De eerste proefrit was een succes, want het fietscomfort was enorm verbeterd. In 1888 kreeg Dunlop patent op zijn vinding en toen moest hij het wereldkundig zien te maken. Dat deed hij slim door de destijds bekende wielrenner Hume voor zijn vinding te interesseren. Met een fiets op luchtbanden won die de wedstrijd van Queens College. Voor de start lachte het publiek zich een kriek en het ging van mond tot mond: Hume rijdt op pudding banden. Ook aanwezig was de papierfabrikant Harvey Du Cros. Die lachte niet, maar hij deed Dunlop direct een aanbieding om het patent over te nemen en nadat die transactie was bekrachtigd stichtte hij de Pneumatic Tyre Company, gevestigd in Belfast. Later zou Du Croas de naam van het bedrijf veranderen in Dunlop. Een makkelijke naam in meerdere talen, want de ambitieuze fabrikant wilde internationaal de markt op. Op het vasteland kreeg hij echter direct concurrentie van Edouard Etienne Michelin uit Clermont-Ferrand, die een soortgelijke uitvinding had gedaan. Die kreeg enorm veel publiciteit voor zijn vinding, nadat de beroemde Franse wielrenner Charles Terrot in 1891 op Michelin luchtbanden de monsterkoers Parijs-Brest had gewonnen. Een andere beroemde naam in dit verband is die van Charles Goodyear, de Amerikaan die het vulcaniseren van rubber uitvond. Kort daarna werd in Engeland het ventiel uitgevonden, waardoor het begrip 'luchtband' een extra kwaliteitsboost kreeg. De levensduur van de op de foto afgebeelde Dunlop opoefiets zal slechts een fractie bedragen van die van de prachtige antieke 'double stroke' messing fietspomp die er voor staat, een product dat de merknaam Dunlop met recht mag dragen en daar kom ik de volgende keer graag op terug.

Tot over veertien dagen!"

Peter Ravensbergen

Door Fred van Slogteren, 15 juli 2008 8:00

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web