De Burgerlijke Stand van 7 april

Dethmer Klink (1916, overleden 08.03.1987)

Jan Derksen werd in 1939 wereldkampioen. In Milaan bij de amateursprinters. Hij was de enige dat jaar, want de volgende dag vielen de Duitse legers Polen binnen en de tweede wereldoorlog was een feit. Het WK werd direct afgelast en daarmee liep Nederland een zekere wereldtitel mis. De Noord-Hollander Dethmer Klink was verreweg de sterkste achtervolger van het toernooi en de titel kon hem niet ontgaan. Toen het toernooi werd afgelast had hij de halve finales al bereikt. Met de snelste tijd. Klink is die deceptie nooit te boven gekomen. Volslagen gedemoraliseerd zette hij de fiets in de schuur en tot zijn dood in 1987 heeft het drama zijn denken beheerst. Hitler heeft meer slachtoffers gemaakt dan officieel in de geschiedenisboeken staat.

Wat staat er nog meer in het geboorteregister?

Rob Mulders (1967, overleden 29.01.1998)

Rob Mulders was een beloftevolle amateur die pas laat de overstap naar de beroepsrenners maakte. Jan Raas kon hem wel gebruiken en hij reed achtereenvolgens voor Buckler, WordPerfect en Novell. Zijn mooiste overwinning behaalde hij in 1993 in de semi-klassieker Veenendaal-Veenendaal. In 1996 ging Raas met Rabobank in zee en daar was geen plaats voor de Limburger. Hij reed nog een jaar voor de Belgische ploeg Collstrop en sloot toen zijn carrière af. Het werd stil rond Rob Mulders, maar eind januari 1998 stond hij weer in alle kranten. Gehinderd door dichte mist reed hij in de buurt van Apeldoorn tegen een boom en hij was op slag dood.

Twan Verstappen (1957)

In de eerste helft van de jaren tachtig was deze Limburger uit Neerkant een zeer bescheiden profrenner. Grote ploegen zagen geen brood in hem en hij sleet zijn drie jaar bij de beroepsrenners bij trui-en-broekploegjes. Een vierde plaats in de Ronde van Ossendrecht was zijn beste prestatie.

Door Fred van Slogteren, 6 april 2006 22:00

twan verstappen

Twan Verstappen, zoon van het Peeldorp Neerkant (NB) is dus een Brabander.
Daar timmert hij nog steeds aan de weg want hij bouwt en verkoopt er houten tuinhuisjes en wat dies meer zij.
Ik herinner me dat in '84 groente- en fruitventer Wintermans (dus niet de sigarenfabrikant met diezelfde naam) uit Steensel als zijn "mecenas" optrad.

Geplaatst door theo, 26 april 2006 12:33:17

Dethmer Klink

Hoe gemeen kan het balletje
rollen: Jan Derksen wereldkampioen 1939 en na een paar jaar rijdend in een grote Amerikaanse slee (Ik
gun het hem, bij ons aan de eettafel kreeg ik heel veel te horen), maar dan Dethmer Klink (die ik ook kende), miste de regenboogtrui door het oorlogsgeweld en in dezelfde tijd dat Jan Derksen zijn grote auto had, voorzag Dethmer in zijn onderhoud door dijken van ongewenste graspollen te ontdoen......
Het kan mee en tegen zitten!

Geplaatst door wim van eyle, 07 april 2013 14:48:46

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web