De Burgerlijke stand van 12 juli.

Dave BRUYLANDTS (1976, België)

Dave was zeker een talentvol coureur toen hij in 1999 een profavontuur aanging bij Palmans. Dat is fietsen in de marge, maar wel met de kans om op te vallen. Bruylandts deed dat, want hij was een temperamentvol coureurke die graag en vaak van voren reed. In 2004 kreeg hij een contract bij een grote ploeg. Domo-Farm Frites lijfde hem in en Patrick Lefevere gaf hem kansen. Hij greep ze met twee handen aan en reed mooie uitslagen. En als hij niet bij de eersten eindigde dan had hij zich wel in de kijker gereden. In datzelfde jaar werd hij betrapt op het gebruik van epo. Een schorsing van twee jaar werd over hem uitgesproken. Dave accepteerde de sanctie en trainde hard door. Bij zijn werkgever was hij ontslagen, maar het net van de grond gekomen unibet.com zag wel brood in hem. Op 1 april 2006 was hij weer gerechtigd om te fietsen, maar hij heeft geen trap in competitie gedaan omdat hij andermaal in een ...

... dopingzaak betrokken raakte. Bij een inval in zijn woning werd het nodige gevonden en wederom kreeg hij een langdurige schorsing opgelegd. Na twee domme acties nam hij nu een verstandige beslissing. Hij zegde de wielersport op topniveau vaarwel en zocht en vond een goede baan als vertegenwoordiger. Voor zijn plezier fietst hij nu in de weekeinden bij de elite zonder contract zonder al te veel ambities. Toen een krant het verhaal publiceerde dat hij in de zomermaanden onbetaald verlof zou opnemen om er op de fiets weer volop tegen aan te gaan, reageerde hij ontkennend. "Ik heb een nieuw leven nu. Waarom zou ik een leuke job op de helling zetten voor een onzeker bestaan als coureur? Ik loop wat, ik fiets een beetje, maar mijn conditie is ontoereikend voor de echte competitie. Koersen op topniveau? Nooit meer!" Gelijk heeft hij, want mevrouw Bruylandts is alleszins de moeite waard om bij thuis te blijven. (Foto: © Cor Vos)

De andere op 12 juli geborenen zijn:

BRANKART, Jean (1930, België)
FOPMA, Tineke (1953, Nederland)
GOLCER, Jure (1977, Slovenië)
HUENDERS, Mitchell (1988, Nederland)
POPPE, Henk (1952, Nederland)
SANCHEZ PRADO, Eladio (1984, Spanje)
TIBERIO, Alberto (1982, Italië)
ZANETTI, Stefano (1970, Italië)

Door Fred van Slogteren, 12 juli 2008 0:00

Dave Bruylandts

Misschien zit ik er helemaal naast hoor, maar mij staat nog zoiets bij als zou deze Davy zijn profdebuut maken bij een Nederlandse ploeg (kan het die van Cees Priem zijn geweest?), maar daar al was ontslagen nog vóórdat hij ook maar ene koers bij de profs had gereden. Was toen al beschuldigd van iets té goede medische begeleiding.

Han de Gruiter.

Geplaatst door Han de Gruiter, 12 juli 2012 11:58:28

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web