De Kus!

Hoewel ik heel wat kus-foto's in mijn archief heb gevonden, blijken meer fans van de slogblog kiekjes van het ultieme huldigingsmoment te koesteren. Vandaag een wat vreemd exemplaar in deze reeks. Ondanks de slechte kwaliteit zullen de meeste van jullie in de renner links wel Gerrie Knetemann hebben herkend. Wie de rondemiss is, is wellicht minder duidelijk. Meestal is zo'n dame een anonieme plaatselijke schone, maar deze persoon is in de wielerwereld bijna net zo beroemd als Eddy Merckx of Lance Armstrong. En het is geen vrouw, maar dat hadden jullie vast wel gezien. Als ik een tip van de sluier oplicht dan is de informatie tweeledig. De foto is genomen bij de start van de Ronde van Tiel in 1982 en in die tijd lieten heel veel mannen zich in de zomermaanden een permanentje aanmeten. Lekker makkelijk toch, want je vingers zijn de kam en je haar zit altijd goed. Ook Gerrie Knetemann reed in 1979 met een ...

... dergelijk kapsel boven zijn regenboogtrui. De maker van deze foto is ons aller Jan Houterman, de reus uit Elst, die iedere maandag zijn ordners raadpleegt. Hij stuurde de foto naar de redactie van Wieler Revue die het plaatje in het nummer van 11 januari 1985 afdrukte. De permanenten van de beide heren waren toen al lang uitgegroeid, maar het plaatje is voor de eeuwigheid bewaard. Ook via deze rubriek. En de man die de Kneet hier zo hartstochtelijk bejegend is de beroemdste wielerfotograaf van ons land en wijde omstreken. Zijn foto's gaan de hele wereld over en hij is een zeer gewaardeerd medewerker van de slogblog. Juist ja, onze eigen Cor!
En Jan Houterman heeft het prentje nooit meer teruggekregen, foei Evert, reden waarom we die uit het blad gescand hebben. En dan krijg je die kwaliteit.

Tot volgende week!

Door Fred van Slogteren, 28 juni 2008 10:00

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web