Uit de stalling van Peter R. de Fiets

“Een Italiaans topmerk dat al meer dan vijftig jaar racefietsen voor toprenners en voor ploegen maakt. De eerste vedette die op een De Rosa reed was Raphael Geminiani, bijgenaamd Le grand fusil vanwege zijn fors ontwikkelde neus. Hij reed op een De Rosa de Ronde van Italië in 1958. Hij was toen al in zijn nadagen, maar hij werd toch achtste. Misschien wel dankzij zijn fiets. Later reed de Faema-ploeg op het merk. Heel vermaard werd De Rosa toen de grote Eddy Merckx ...

... in 1973 voor het merk koos en er tot zijn fietspensioen in 1978 op gereden heeft. Andere grote De Rosa-fans waren Gianni Motta, Francesco Moser, Moreno Argentin en Gibi Baronchelli. Dat betekende tevens dat De Rosa materiaalsponsor was van de ploegen waarvoor deze renners reden.
Het heeft lang geduurd voor ik een De Rosa-fiets aan mijn verzameling kon toevoegen, want ze zijn duur ook als ze oud zijn. Maar ik heb nu eindelijk ook een fiets met het fameuze hartje. Helaas is hij niet meer in de originele staat, maar ik ben van plan hem te restaureren tot de Campagnolo Record-uitvoering. Het zal wel even duren maar deze fiets is het zonder meer waard.

Tot volgende week!”

Peter Ravensbergen

Door Fred van Slogteren, 4 april 2006 8:00

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web