De Burgerlijke Stand van 4 april

Tim van der Zanden (1984)

Op 8 maart maakte zijn sponsor ProComm-Van Hemert bekend dat Tim aan de ziekte van Pfeiffer leed en dat het enkele weken zou duren voor hij de training weer zou kunnen hervatten. Dat leek me nogal optimistisch, maar gisteren stond Tim genezen aan de start van de Omloop van de Glazen Stad. Hij kon nog geen potten breken, maar hij heeft lekker meegereden en ongeveer 150 van de 180 kilometer volbracht.
Tim is een renner die het liefst in zware koersen start en dan bij voorkeur nog in slecht weer. Daar kun je ver mee komen, want Tour- en Giro-winnaar Charly Gaul was ook zo’n type. Of Tim ook zo goed bergop kan als de voormalige Engel van het Hooggebergte betwijfel ik, want hij kwalificeert zichzelf bescheiden als een redelijk klimmer en een goede tijdrijder. Vorig jaar maakte hij een uitstapje naar de baan en in het Nederlands kampioenschap stayeren werd hij derde. Een veelzijdige jongen, deze Westlander. Ik zal hem in de gaten houden.

(© IVC - Waalwijk)

Wat staat er nog meer in het geboorteregister?

Jacques Mangelaars (1928)

Een bescheiden renner deze man uit Hoogerheide. Hij koerste in het begin van de jaren vijftig twee jaar bij de beroepsrenners en een derde plaats in de Ronde van Oostburg was zijn beste prestatie. Verder weet ik niks van Jacques Mangelaars. Er is vast wel iemand die meer van hem weet. Die mag zich melden.

Door Fred van Slogteren, 3 april 2006 22:00

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web