De Kus!

De renner die hier na een van zijn vele overwinningen wordt gehuldigd is Jan van der Horst uit Haarlem. Jan was in de tweede helft van de jaren zestig een beroepsrenner in het shirt van Caballero. Jan was een bekende jongen, maar de mevrouw - toen zeiden we nog mejuffrouw - die hem de overwinningskus gaat geven, was in die tijd nog veel bekender. Wereldberoemd in heel Nederland. Karin Kent, wie kent haar nog, had toen een enorme hit. 'Dans je de hele dag nacht met mij, als dit een droom is dan droom ik jou erbij'. Iedere Nederlander kon het meezingen. Haar plaatjes vlogen de winkel uit en waar ze optrad waren de zalen uitverkocht. In het echt heette ze Janneke Kanterman en ze is na die periode van roem roemloos in de ...

... vergetelheid verdwenen. Maar toen was gekust worden door Karin Kent een belevenis, waarvoor je bereid was wekenlang je gezicht niet te wassen. Maar Jan was ook een leuke snuiter om te zien en dat was Janneke niet ontgaan. 'Ga je vanavond met me mee?', vroeg ze hem. Wat Jan gedaan heeft, schrijft hij er in zijn mailtje niet bij, en evenmin wordt de bedoeling van mejuffrouw Kanterman duidelijk. Mocht Jan mee naar een van haar optredens of had ze andere bedoelingen? Het mailtje geeft helaas geen uitsluiting, maar Jan was ook toen al een nette jongen. Een leuke foto, mede omdat de man rechts - Gerard Peters, oud-wereldkampioen en destijds de ploegleider van Jan - hem lijkt aan te moedigen op het verzoek van Janneke in te gaan. Dans je de hele nacht met mij?

Tot volgende week!

Door Fred van Slogteren, 21 juni 2008 15:00

De kus

Het moet er maar eens uit.
Ik ben detijds niet ingegaan op de uinodiging van Janneke omdat ik de volgende dag weer moest koersen. Tim Krabbé heeft toen de honeurs waargenomen en het enige wat ik er nog van weet is dat hij me vertelde dat ze me wel een leuke jongen vond.Ik draai nog regelmatig heer plaatje en krab me achter de oren.

Geplaatst door Jan v d Horst, 25 juli 2008 17:18:25

Kennis

Eindelijk had Smeets een gast
in zijn programma die duide-
lijk was.En dat was een vrouw.
Marije Randewijk vertelde wat
veel mannen niet durfden, ze
draaide er niet om heen.
Hulde voor deze topjournaliste

Geplaatst door Bap van Breenen, 26 juli 2008 07:56:01

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web