Uit de stalling van Peter R. de Fiets …

“Het is heel onbeleefd om een dame naar haar leeftijd te vragen, maar in dit geval hoefde dat niet want het framenummer 883 staat bij de bracketpot van deze Masi fiets en dat wil zeggen dat ze in de maand augustus van het jaar 1983 ter wereld is gekomen. Een Milanese schone van 24 jaar. Wat wil een man nog meer? Ik sloot haar al in mijn armen toen ze nog een volstrekt foute uitmonstering had. Qua make up, foundation en kleding leek het nergens naar. Ga maar na, fietsliefhebbers, Shimano klikpedalen en voorderailleur, remhoeven van Gran Star en klikcommandeurs van Suntour. Er wordt wat afgeklooid in deze wereld. Maar voor de kenner was er nog veel te genieten, want de schoonheid van Sophia Loren verdwijnt niet als ze in lompen gehuld een Napolitaanse volksvrouw speelt. De wielen die er in zitten zijn van Alesa met rode banden, er is een spaghettitechniek toegepast bij het vlechten van het achterwiel om er voor te zorgen dat de fiets meer vering krijgt. Voorts zit er een wit zadel op en de commandeurs van Campa zijn opengevijld en ingekleurd met geel. Wat is er oogstrelender aan een mooie vrouw dan de voorbouw? Die zat echter muurvast en de inbus van de expanderbout was helemaal verziekt. Ik had geen andere keus dan de kop van de bout er voorzichtig af te boren. Normaal had ik de …

… voorbouw in takt gelaten omdat het met het Cinelli stuur een mooi geheel vormde. Maar in mijn voorraad onderdelen vond ik gelukkig nog een goddelijk mooie voorbouw van Masi, compleet met handtekening van het merk 3TTT en die moest er natuurlijk op. Het getal 3 is een heilig getal, ook bij Masi. De vader, de zoon en de heilige geest uit de catacomben van de Vigorelli wielerkathedraal uit Milaan. De drie T’s staan voor Tecno, Tubo en Torino. Omdat het Cinelli stuur te dik was voor deze voorbouw, ging er ook een fraai 3TTT stuurtje op. Stuur en voorbouw geven de dame al een prachtig en smaakvol aanzien, maar ze was nog niet af. Over de finishing touch heb ik een nachtje moeten slapen. Wat zeg ik? Een nachtje? Een weekje!
Wat wordt de kleur van het stuurlint? Dat spookte door mijn hoofd en ik wist precies hoe Versaci en Armani zich moesten voelen als ze in twijfel waren. Rood zou mooi zijn, maar dan wel in exact dezelfde kleur rood als de fiets. Geel? Geen gezicht. Zwart? Bah, te saai en blauw zou alles bederven. En toen had ik het. Ik zat recht overeind in mijn bed. Wit moest het worden, maagdelijk wit en typisch Italiaans want in vroeger tijden kregen de renners in de Giro elke ochtend bij het ontbijt een nieuw wit stuurlint. Voor de moraal! Ze reden er veel harder mee dan met een kuurtje Epo.

Tot over veertien dagen!”

Peter Ravensbergen

Door Fred van Slogteren, 20 mei 2008 8:00

test

ik kan niet mailen :(

Geplaatst door michael, 20 mei 2008 15:22:16

RetroRonde van Vlaanderen 2008

Dag Peter,

leuke tekst. Puntig verteld. Kan ik jou een invitatie voor de 2de RetroRonde van Vlaanderen sturen?

mvgr,
Bo Decramer

Geplaatst door Bo Decramer, 21 mei 2008 16:16:22

MASI

Beste Peter,

Gefeliciteerd met je aanwinst.

Als er ergens een MASI thuishoort is het bij jou.

Wat een schoonheid hè.

Kom je ook weer naar de 2e Retro Ronde?

Ik hoop je er te zien.

Groet,
Piet Schafthuizen

Geplaatst door piet schafthuizen, 22 mei 2008 21:17:26

MASI

RETRO ronde van Vlaanderen, Bo Decramer bedankt voor de inventatie ik kijk er al naar uit. begin augustus verleden jaar heb ik al laten blijken hoe verguld ik ben met dit initiatief. Verder de groeten aan een andere Masi aanbidder Piet Schafthuizen, tot ziens in de Retro Ronde.
Groeten Peter R de fiets

Geplaatst door Peter R de fiets, 23 mei 2008 19:45:37

Campagnolo

Hallo,

Ik heb nog alle bijna nieuwe campagnolo onderdelen die op een Masi prestige gemonteerd hebben gezeten.

(Het grote blad heeft M's gegraveerd: Masi!)

Dubbel paar remgrepen waarvan een paar niet gebruikt is.

Dus de hele record groep, in een mint staat.

Reageer via e-mail

Geplaatst door Bell, 25 mei 2008 00:40:42

e-mail

Beste Pietje,
Als je wilt dat Peter, of wie dan ook, per e-mail reageert, geef je e-mailadres dan even door op fred@slogblog.nl
Groet!
Fred

Geplaatst door Fred, 25 mei 2008 05:54:20

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web