De Burgerlijke Stand van 18 februari

Dennis Smit (1981)

Dennis is de zoon van Theo en Carla Smit. Theo was in de jaren zeventig en tachtig een beroepsrenner met een machtige eindsprint die etappes won in de Tour en de Vuelta. Dennis is veel meer allround dan Theo. Hij kan weliswaar goed aankomen, maar is geen pure sprinter. In 2004 won hij de Parel van de Veluwe en vorig zegevierde hij in vier criteriums. Zelf wil hij meer, maar hij heeft de kansen nog niet echt gekregen. Hij wil in de wielersport het hoogst haalbare halen en wat dat inhoudt, weet hij niet. Daarvoor moet hij eerst zijn grenzen opzoeken en daar heeft hij nog niet voldoende de kans voor gekregen. Hij hoopt daar dit jaar een begin mee te maken als lid van de Ubbink-Syntyec ploeg, de voortzetting van Axa. Dennis vindt dat een stap hoger omdat het team een bepaalde reputatie heeft, waardoor de zwaardere wedstrijden tot de mogelijkheden behoren. Hoewel hij in etappewedstrijden bepaald niet heeft gefaald ziet hij zich zelf toch primair als een eendagsrenner. Naast het wielrennen studeert Dennis commerciële sporteconomie aan de Johan Cruyff University in Amsterdam. Dat is een volwaardige HBO-opleiding en Dennis wil daar zeker iets mee gaan doen maar eerst: FIETSEN!!! (Foto: © www.dennissmit.nl)

Wat vermeldt het geboorteregister nog meer?

Werner van Zimmeren (1981)

Deze jonge Brabander uit Kruisland debuteerde dit jaar bij de profs in het Belgische continental team Flanders. Behalve Werner zitten daar ook Björn Cornelissen, Joop de Gans, Randy Holleman en Mart van Zandbeek in. Op 31 januari reed hij zijn eerste koers; de GP Marseillaise. Een dag later startte hij in de Ster van Bessèges. Op internet vond ik een soort dagboekje, waarin hij eerlijk vertelt dat het soms erg moeilijk was tussen al die gereputeerde profs. In de ster ging het steeds beter en hij schrijft tot besluit dat hij een goed gevoel aan zijn debuut bij de profs had overgehouden. Dat gevoel werd helaas wel getemperd door het bericht dat zijn trainingsmaat John Sulkers aan een hartstilstand was overleden. ‘Dat was erg moeilijk voor me’, schrijft Werner.

Jos van Emden (1985)

In de Rabo Wielergids 2006 staat vermeld dat Jows van Emden waarschijnlijk de meest onbekende renner is van Rabobank continental team. Dat komt omdat de Schiedammer als een komeet omhoog is geschoten. Zo werd hij vorig jaar uitgedroepen tot de beste renner in de KNWU beloftencompetitie. Verder liet hij in de Ronde van Slowakije zien dat hij een sterk tijdrijder is. Hij behaalde tot nu toe vijf overwinningen in zijn nog prille loopbaan en Nico Verhoeven en Piet Kuys de twee begeleiders van de Rabobank-jonkies hebben hoge verwachtingen van Jos. We zullen zien. (© Cor Vos)

Door Fred van Slogteren, 17 februari 2006 23:00

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web