De Burgerlijke Stand van 6 juni.

Han VAANHOLD (1957, Nederland)

Han was in de jaren tachtig een topamateur en een van de laatste pijlers van de vermaarde Amstel Bier ploeg van Herman Krott. Hij won als amateur onder meer de Ronde van Limburg en Rund um Köln en etappes in Olympia’s Tour en de Ronde van Luik. Zijn stoppen als wielrenner viel samen met zijn start als ploegleider, want toen Amstel Bier na vele, vele jaren met sponsoring stopte ging de ploeg over naar Giant en de twee gezichtsbepalende mannen – Arie Hassink en Han Vaanhold – gingen mee. Han is leraar van beroep en als zodanig zal hij over de nodige pedagogische kwaliteiten beschikken, want hij vormde een aantal renners van wie de meeste als professional hun weg naar succes hebben gevonden. Namen als Joost Posthuma, Bram Tankink, Gerben Löwik, Rudie Kemna, Max van Heeswijk en ook Robert Gesink zijn onverbrekelijk aan die van Vaanhold verbonden. Met uitzondering van Mad Max allemaal jongens uit Twente en de Achterhoek, want de man uit Haaksbergen kent de eigen contreien en het daar aanwezige wielertalent als zijn broekzak. Zijn grootste successen behaalde hij in zijn jaren bij Löwik, het meubelbedrijf dat vele jaren een ploeg sponsorde. Sinds die ploeg ...

... niet meer bestaat is Han Vaanhold ploegleider bij Cyclingteam Jo Piels. Een wielerman in hart en nieren, die ook vele jaren lang columns schreef in het blad Wieler Revue. (Foto: © Cor Vos)

De andere op 6 juni geborenen zijn:

AALDERS, Bram (1986, Nederland)
ADRIAENSENS, Jan (1932, België)
BRUS, Marco (1987, Nederland)
CRIEL, Tom (1983, België)
DERNIES, Michel (1961, België)
EYK, Patrick (1966, Nederland)
JACOBS, Pieter (1986, België)
JOOSEN, Cees (1920, overleden 31.07.1976, Nederland)
LAURENT, Marcel (1913, overleden 09.08.1994, Frankrijk)
MORITZ, Co (1950, overleden 24.07.2001, Nederland)
STENERHAG, Jennie (1975, Zweden)
VOSKAMP, Bart (1968, Nederland)
WANDERS, Wim (1944, Nederland)

Door Fred van Slogteren, 6 juni 2008 0:00

Verjaardag

Han,van harte gefeliciteerd met je verjaardag en een fijne dag!!!!!!!

Geplaatst door Harry Hermkens, 06 juni 2013 21:57:57

Han jarig

Afgelopen maandag met mooi weer. Ik reed door Diepenheim en voor me, uit de binnendoorweg richting Markelo, kwamen plotseling 2 wielrenners.

Tegenwoordig draagt iedereen verhullende kleding en hoofddeksels dus ik kon er zo snel geen chocola van maken. Tot ik plotseling in koor 'Hé Joepie' hoorde. Reflexmatig groet je dan terug.
Bij het passeren realiseerde ik me dat daar Han en Johan fietsten. En nu lees ik dat Han ook nog jarig is! De man is 59.
Zo langzamerhand een leeftijd waaraan wijsheid gekoppeld mag worden mag worden. Zo'n ritje op de fiets op maandag getuigt daar al van.
Gefeliciteerd Han, volgende keer als ik je tegenkom, zal ik je zoenen.

groet,
Joep

Geplaatst door joepscholten, 06 juni 2015 12:14:49

Jarig

Han,gefeliciteerd en nog heel veel goede jaren!!

Geplaatst door Harry Hermkens, 06 juni 2015 22:16:19

Han jarig

Schrok me rot. Dacht dat Joep mij bedoelde. Ben deze week óók jarig ("als de Heer het wil", zou pa zaliger daar rap aan toegevoegd hebben), maar de dag zal ik niet onthullen. Anders voelt Fred zich nog geroepen ook mijn naam in zijn Burgerlijke Stand op te nemen en dat zou ik per se niet willen. Zou daar volkomen misplaatst staan. Maar voor wie het weten wil: ik dreig 81 en wat eenzaam te worden. Dat zal ook wel de reden van deze slappe reactie zijn. Tien jaar terug liep ik nog met de jeugd mee te voetballen. En zelf m'n bakkie thee leeg lurken, lukt ook nog steeds. Maar fietsen in de buurt van Markelo? Kijk wel uit, zeg! Ja lui, alvast bedankt voor de felicitaties. Geen bezoek alsjeblieft, geen bloemen, geen cadeaus, geen geld, geen foontjes en geen aanmaningen. Groet van Grijze Gruit in lichtblauwe pullover.

Han

Geplaatst door Han de Gruiter, 07 juni 2015 00:17:18

Tweemaal Han

Bij de afdeling 'geen bezoek, geen...' ontbreken de zoenen. Een diep gekoesterde wens wellicht, Han?

Trouwens die andere Han is afgelopen dinsdag opgenomen in het zh vanwege een of andere infectie.
Ik hoorde dat gisteren van Arie, het volgens Herman Krott grootste Nederlandse wielertalent ooit.
Wie hem gisteren zag fietsen (en vanuit zijn achterwiel goed keek naar de onverminderd aanwezige soepele tred) tijdens de prominentenrace te Didam, weet dat Krott daarin wel eens gelijk kon hebben gehad.

Gefeliciteerd Han.

Geplaatst door joepscholten, 07 juni 2015 11:24:33

Geen zoenen!

Nee Joep, niet vergeten hoor, die zoenen, maar ben daar nooit zo'n liefhebber van geweest. We waren thuis niet lichamelijk ingesteld. Moeder versteende bijna wanneer iemand haar eens poogde te knuffelen en vader joeg iedereen altijd bij zich uit de buurt. Vandaar dat ik ook nog steeds geen enkele spijker ergens recht in kan slaan. Twee linkerhanden zogezegd. Maar wel perfect tweebenig op het voetbalveld. Gelukkig dat ze daar toen nog niet zo klef deden na een doelpunt. Maar we dwalen af. Bedankt voor je felicitaties.

Boek over de bombardementen op Doetinchem al in de steigers? Ben benieuwd welke rotzooi die Britten kregen ingespoten aleer de bomluiken boven ons beider zo geliefde 'Deutekum' te openen. Groet van Gruit met z'n heimwee naar het oude Misset op de IJsselkade.

Han (de Gruiter)

Geplaatst door Han de Gruiter, 07 juni 2015 13:24:06

Meisjes uit vervlogen dagen

Han, precies op 21 maart 70 na dato is het boek gepresenteerd in het Brewinc (voormalige ambachtsschool). De titel is 'Meisjes uit vervlogen dagen' naar het prachtige gedicht van Willem Wilmink.

Henny Haggeman, journalist van De Gelderlander, schreef er een mooie recensie over. Volgens hem het beste boek dat ooit over Doetinchem is geschreven.
Interesse van de landelijke pers en bladen: Nul.

Doetinchem werd 3 keer gebombardeerd (19-21-23 maart) Dat van 21 maart 1945 was het meest verwoestende. Bijna de complete binnenstad ging plat.
Alle signalen wijzen inderdaad op een ordinaire vergissing, Anholt of Isselburg stonden op het programma.
Oorlog? Het blijft mensenwerk, zullen we maar zeggen.

Precies op die dag kwam ook Coba van den Broek om, zwaar verminkt was ze slechts te herkennen aan haar fraaie kleding. Ze was modetekenares bij Misset en nog net 25 jaar. 6 dagen later, op haar 26e verjaardag werd ze begraven. Tweeënhalf jaar geleden kwamen de brieven die ze schreef aan mijn moeder plotseling boven tafel.
Beide dames waren van 1919 en ooit buurmeisjes bleek uit onderzoek.

Gelukkig hield mijn moeder Sientje wel van knuffelen. Heb ik nooit erg gevonden.

groet,
Joep

Geplaatst door joepscholten, 07 juni 2015 14:02:51

Zure bommen

Zozo Joep, je knuffelboek is dus alweer bijna een kwartaal oud. Nergens wat van gelezen, ook niks van gehoord aan deze digitale stamtafel. Kan geen verrassing voor je zijn, want boeken zijn in Nederland pas interessant wanneer ze aan het brein van de Hilversumse inteelt zijn ontsproten. Fred heeft ook nooit aandacht van de landerige media gekregen voor zijn standaardwerk. standaardwerk gekregen. Trek het je niet aan, je hoeft nu tenminste niemand naar de ogen te kijken, hebt je eigen nieuwsgierigheid naar het hoe en waarom van de bommenregen kunnen bevredigen en je geboortestad een document van grote historische waarde geschonken. Ik schrijf bewust geschonken, omdat de revenuen nooit in enigerlei verhouding tot de enorme hoeveelheid geïnvesteerde tijd en energie zullen staan. De voldoening zal moeten komen uit de gedachte dat jouw naam voor eeuwig in Doetinchem zal voortleven.

Han (de Gruiter(

Geplaatst door Han de Gruiter, 09 juni 2015 12:41:41

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web