De Kus!

Jan Serpenti uit Beverwijk, wie kent hem nog? Hij was tussen 1969 en 1974 een redelijke profrenner die in 1970 een rit won in de Ronde van Spanje. Verder moest hij het voornamelijk van de criteriums hebben om de krant te halen. Zoals in 1973 toen hij de Slag om Ambacht won in Hendrik Ido Ambacht. Hij reed toen voor dat merkwaardige ploegje van Kela Tapijt met coureurs in hun nadagen als Harm Ottenbros, Eef Dolman en Jos van der Vleuten. Ze hadden van meneer Van Heugten een winkel gekregen vol met voorraad. Voorts kregen ze een bescheiden salaris en voldoende gelegenheid om te trainen en voor de …

… rest moesten ze tapijten en Heugafelt tegels verkopen, waarvan ze provisie kregen. Het heeft maar kort geduurd en alleen Evert Dolman heeft zijn winkel in Dordrecht uitgebouwd tot iets redelijks. Dus die gasten hadden in 1973 nog volop zorgen. En dan zie je op de foto hoe de verschillende partijen dat beleven. De rondemiss heeft er wel zin in, maar Jan ziet haar kennelijk niet zitten. Zijn gezicht spreekt boekdelen. Je ziet hem denken: 'heb ik me honderd kilometer het schompes gefietst en dan krijg je dit. En dan moet morgen ook die winkel weer open.’ Deze foto stond in augustus 1973 in Wielersport.

Tot volgende week!

Door Fred van Slogteren, 31 mei 2008 8:00

De Kus

Zie ik daar die verschrikkelijke foto van Jan. Jan Serpenti woonde vroeger tegenover ons in Wijk aan Zee (gem. Beverwijk)Een ontzettend aardige en rustige vent. Hij deed toen ook timmerwerk, want ons uitgebouwde dakkapel was door Jan getimmerd. Waarschijnlijk deed hij van alles en nog wat om centjes te verdienen. Jan is 1x gestart in de tour de france. Ook in 1970 als ik me goed herinner. Hij is in 1 etappe op de negende plaats geëindigd. Trouwens...een etappe in de ronde van Spanje winnen. Kom daar tegenwoordig nog maar eens om!! Elke nederlandse prof zou daar nu meteen voor tekenen denk ik zo.

Leuk om dit stukje over mijn oude overbuurman te lezen

Geplaatst door p.fluitman, 03 juni 2008 19:36:08

Serpenti

Ja Pieter,en wij op de Dorpsduinen in Wijk aan Zee kenden Serpenti niet zo goed maar we wisten wel dat hij in Wijk aan Zee woonde. Tijdens de jaarlijkse wielerronde van Heliomare (rondje Dorpsduinen-Relweg) moedigden wij hem alleen daarom al luidkeels aan.

Geplaatst door Jp van der Meij, 05 september 2008 08:32:03

Serpenti

Ja Pieter,en wij op de Dorpsduinen in Wijk aan Zee kenden Serpenti niet zo goed maar we wisten wel dat hij in Wijk aan Zee woonde. Tijdens de jaarlijkse wielerronde van Heliomare (rondje Dorpsduinen-Relweg) moedigden wij hem alleen daarom al luidkeels aan.

Geplaatst door Beverwijk, 05 september 2008 08:33:49

jan serpenti

die dakkapel zal hij wel samen met zijn broer hebben getimmerd, maar inderdaad jan was een timmerman voordat hij als prof ging fietsen.

Geplaatst door Co van der Steen, 28 september 2009 17:44:16

jan serpenti

hij is inmiddels de 65 gepasseerd maar fietsen doet hij nog regelmatig,hij woont nu in zeeuws-vlaanderen,is gelukkig getrouwd met mijn zus heeft twee kinderen en 1 kleinkind .

Geplaatst door gerard borgt, 25 maart 2011 22:11:29

serpenti

Vorige week heeft hij nog met ons groepje een rondje mee gefietst, maar dat gaat nog prima hoor.

Geplaatst door w.zuydijk, 02 juli 2011 10:59:31

adres van jan

dag gerard kan je mij het adres geven van Jan? Jan werkte toen begin jaren 60 bij de firma Bart uit ijmuiden ik werkte als loodgieter bij de firma ermshaus uit santpoort en samen waren we een jaar aan het werk bij landgoed waterland van Baron v Tuyl v Seroskerken, was een leuke tijd zou hem nog wel eens willen spreken.

Geplaatst door Co van der Steen, 16 juli 2011 14:12:22

Was 20 jaar getrouwd met zijn broer Aad. Ze zijn in 1962 samen naar Italie gefietst. Hele leuke tijd gehad. Waste vroeger zijn wielrenbroeken, kon dat zo goed, zei hij dan. Ik vond het puur glibberig. Hij heeft, als ik het goed heb onthouden, in de Ronde van Frankrijk een steenpuist gehad en kon toen niet verder rijden.

Geplaatst door Ineke van Nieuwenhuizen, 19 april 2014 15:57:54

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web