Uit de wasserette van Henk …

“Velen hadden hem reeds afgeschreven, maar klasse verloochent zich niet. Bobbie Traksel werd enkele jaren geleden beschouwd als een zeer groot talent, maar het kwam er alsmaar niet uit. En zo werd hij door Rabobank buiten gezet om opgepikt te worden door Mr. Bookmaker, de voorganger van unibet.com, waar hij ook een jaartje mocht verblijven. Maar er waren steeds weer die valpartijen en blessures en een krimpend geloof in de toekomst van Bobbie Traksel, de ongelukkige. Ook Jacques Hanegraaf zag het niet meer in hem zitten en toen voorkwam Palmans een voortijdig einde van zijn carrière. Ook dat duurde maar kort en dit jaar rijdt hij in de kleuren van …

… P3 Transfer-Batavus, de ploeg van Daan Luykx. Een club met ambitie die naarstig op zoek is naar een sponsor om volgend jaar de ProContinental-status te bereiken. Met Bobbie in de vorm die hij de afgelopen weken demonstreerde moet dat kunnen lukken, zij het dat de sponsors niet staan te dringen om hun centen in de wielersport te steken. Een grote zege van Bobbie zou kunnen helpen, maar dan moet hij van pech verschoond blijven. En dat is de makke van deze in Tiel geboren coureur. Hij trekt het aan, zo lijkt het wel. Maar dat hij veel kan, heeft hij dit voorjaar weer eens ondubbelzinnig laten zien. En zo eindig ik, zoals ik begon: Klasse verloochent zich niet. Never!

Tot volgende week!”

Henk Theuns

Door Fred van Slogteren, 30 april 2008 10:00

Bobby Traksel

Als je zo onverstoorbaar blijft bij zoveel pech dan bouw je krediet op voor later in je loopbaan.Kortom ik ben het helemaal met Henk Theuns eens al;s het over Boobby Traksel staat.Ik zag hem onlangs schitteren in de Ronde van Drenthe, steeds vooraan koersend.Hij werd verkeerd gestuurd en dat ontdekte men pas na een tijdje.Soms zou je willen dat een scheidsrechter in het wielrennen in zo'n geval ingreep zo onrechtvaardig is dat.Na de hevige teleurstelling was Bobby Traksel de professional die uitkeek naar de dag van morgen. Het is zoals Michel Wuyts onlangs op de VRT zei: als de wielerwereld iemand die grote zege gunt is hij het wel, hij heeft het waarachtig niet cadeau gekregen in zijn wielerloopbaan!En nu maar hopen dat de wielergoden dit ook allemaal begrepen hebben en dat Traksel behalve door zijn lieve vrouw ook door een prachtige miss van een topkoers gekust gaat worden!

Geplaatst door Hans Prakke, 04 mei 2008 02:59:05

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web