De Burgerlijke Stand van 19 april.

Kevin VAN IMPE (1981, België)

In de jeugdrangen reed de zoon van oud-profrenner Frank Van Impe en het neefje van oud-Tourwinnaar Lucien (met Kevin op de foto) van zege naar zege. Zo om het jaar was hij wel zegekoning van België, achtereenvolgens bij de nieuwelingen, de junioren en de beloften. Er werd hem een grote toekomst voorspeld, maar het is er tot nu toe niet uitgekomen. Kevin is een van de knechten van Tom Boonen in de voorjaarsklassiekers en dat werk doet hij goed. Eigenlijk zouden we het hierbij kunnen laten als hij enkele weken geleden niet even ‘hot news’ was geweest, vanwege het feit dat hij een onaan- gekondigde dopingcontroleur aan de deur kreeg. Op het moment dat hij en zijn vrouw in gesprek waren met een begrafenisondernemer om de zaken rond de uitvaart van hun dood geboren kindje te bespreken. Een menselijk drama waar die dopingcontroleur wreed tussen kwam. Het bericht werd door de meeste media als een grote schande gebracht. Terecht, want die ‘out-of-competition-controlls’ breken grof in op de privacy van sportmensen. Maar daar ging de verontwaardiging niet over. Die richtte zich primair op die onmenselijke dopingcontroleur. Onzin, want die man deed gewoon zijn werk en kon niet weten welk drama zich in het gezin Van Impe had afgespeeld, toen hij met zijn koffertje vol pisattributen op de stoep van Huize Van Impe stond. Wat er na opendoen precies is gebeurd, is niet geheel duidelijk geworden. De ene lezing zegt dat de man na op de hoogte te zijn gebracht er toch op stond dat er gepiest werd en de andere lezing zegt dat Van Impe zelf is gaan plassen, omdat hij het sneu vond de man onverrichterzake weg te sturen. Welke van die twee lezingen de waarheid is, is niet belangrijk. Belangrijk is dat die controles respectloos zijn en regelmatig de belachelijkheid ervan wordt aangetoond. Zoals in december tijdens het sportgala, waar de Sportvrouw van het Jaar ...

... Marleen Veldhuis niet aanwezig had mogen zijn, omdat zij op dat moment thuis had behoren te zijn voor een dopingcontrole. Of het geval Michael Boogerd die enkele dagen voor aanvang van het jaar 2008 nog een controleur ontving, hoewel hij al voor de Ronde van Lombardije geblesseerd afscheid van de wielersport had genomen. Alleen zijn licentie liep tot 31 december en dan ben je een prooi van de regeltjes. Bureaucratie, wie had ooit kunnen denken dat de sport van de vrijbuiters daar nog eens het slachtoffer van zou worden? (Foto: © Cor Vos)

De andere op 19 april geborenen zijn:

BUCCIERO, Antonio (1982, Italië)
COLLI, Daniele (1982, Italië)
DEMEYER, Marc (1950, overleden 20.01.1982, België)
DONADELLO, Emiliano (1983, Italië)
EGYED, Nikki (1982, Australië)
EST, Nico van (1928, Nederland)
KLOOT, Jacques van der (1941, Nederland)
LUYCKX, Daan (1966, Nederland)
MARTINEZ CASTILLO, José (1978, Spanje)
MUTSAARS, Ronald (1979, Nederland)
ROSSI, Andrea (1979, Italië)
SCARSELLI, Leonardo (1975, Italië)
SCRAYEN, Hugo (1942, België)
STEEN, Toon van der (1955, Nederland)
STOL, John (1884, overleden 26.07.1973, Nederland)

Door Fred van Slogteren, 19 april 2008 0:00

Kevin en der Jan

Controles zijn niet alleen respectloos, de huidige dopingjacht leidt tot juridische wangedrochten van de ergste soort. Jan Ullrich kan in Duitsland niet worden vervolgd voor doping omdat dat daar niet strafbaar is gesteld. Nota bene het land waar de politici bij de sporters aandringen op eerlijkheid. Politici doen niet waarvoor ze zijn aangenomen: wetten maken maar blijven steken in schijnheiligheid. Ullrich werd door het Duitse Openbaar ministerie dan ook vervolgd voor fraude in de sport die wel strafbaar is gesteld.We misbruiken dus, althans gebruiken niet helder een artikel om iemand juridisch het leven zuur te maken. Ullrich die geen zin heeft in jarenlang slepende processen en die geld genoeg heeft heeft nu de afgelopen week een deal gesloten met het Opebaar Ministerie. Hij is van vervolging verlost door het betalen van een boete en zij hebben zonder verder bewijs een veroordeling.Je moet toch als oprechte dopingbestrijder niet willen dat een zaak zo afloopt!Je bewijst toch dopinggberuik en veroordeelt hem op grond daarvan! opnieuw faalt een overheid die zegt pal te staan in de strijd tegen doping wel erg opzichtig!

Geplaatst door Hans Prakke, 20 april 2008 02:43:39

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web