Bos en Vos …

De nederlaag die Theo Bos in de afgelopen week leed tegen Chris Hoy kostte de Hierdenaar zijn regenboogtrui. Hij zal waarschijnlijk niet met genoegen terugdenken aan het WK in Manchester, maar dat zou in de komende maanden wel eens kunnen veranderen. Aan de top komen is makkelijker dan er blijven, kunnen vele kampioenen uit het verleden Theo uitleggen. Hij is een toppertje, maar als iedereen dat jaar in jaar uit tegen je zegt, dan ga je dat nog geloven ook. En dan is een sportman kwetsbaar. Dan kan er wel eens een promilletje concentratie verloren gaan en dat kan een sportman van het niveau Theo Bos zich niet veroorloven. Er mag best iets van twijfel bijkomen, wel ietsje minder dan bij broer Jan, maar genoeg om te weten dat je pas de beste bent op de eindstreep en dat je daaraan voorafgaand geen foutje mag maken. Ik ben er van overtuigd dat een type als Theo (en dat geldt wellicht ook voor Pieter van den Hoogenband) motivatie put uit deze onverwachte nederlaag. Hij zal in de komende maanden zeker nog meer voor zijn sport leven dan hij al deed en intensief over zijn vak nadenken. Ik ben er van overtuigd dat hij …

… er in Beijing zal staan, zeker omdat hij al lang geleden aankondigde dat hij in China zijn piek zal beleven en niet daarvoor. En Hoy? Dat is natuurlijk ook een topper, maar hij reed wel op zijn favoriete baan, waar hij iedere vierkante centimeter van kent. Jan Derksen heeft mij vaak uitgelegd dat hij op de Amsterdamse stadionbaan in zijn achtertuin altijd meer kon dan elders. Met uitzondering natuurlijk van de Ordrupbaan in Kopenhagen, maar ook dat was een mentale kwestie. Iedereen weet dat Leontien van Moorsel in Mexico het werelduurrecord verpulverde, maar wie weet nog dat ze eerst jammerlijk faalde. Waar? In Manchester. Marianne Vos lijkt van dit alles geen last te hebben. Voor de zoveelste keer in haar nog korte carrière liet ze de wielerwereld paf staan met haar exploit op de wielerbaan. Dit terwijl ze in de voorbereiding zit voor haar wegseizoen en volslagen onvoorbereid in Manchester aantrad. Ik denk dat zij gedreven wordt door een verschroeiende eerzucht en kannibalistisch alleen maar aan winnen denkt. En concurrenten, die bestaan niet voor haar. Twijfel ook niet. Mysterieuze krachten in de sport. Ze bestaan. (Foto: © Cor Vos)

Door Fred van Slogteren, 30 maart 2008 11:12

Bos en Vos en Fred

Fred ik ben het helemaal met je eens!Ik moest vooral heel erg denken aan onze schaatskoningin van Calgary Yvonne van Gennip. Zij kwam terug van een blessure en niemand rekende meer op haar en de de druk lag ook niet meer bij haar.En toen ging het gouden medailles regenen!
Leve de klasse van Bos.Leve de klasse van onze nieuwe wielerkoningin! dat zij er mogen staan in Peking is onze hoop en ons vertrouwen!

Geplaatst door Hans Prakke, 30 maart 2008 18:29:51

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web