Uit de stalling van Peter R. de Fiets …

“De trouwe lezer weet intussen wel dat ik een Campagnolo fan ben. Een groot gedeelte van mijn racefietsenvloot is hier mee afgemonteerd. Vooral bij mooie Italiaanse frames kun je het voor mijn gevoel niet maken om er buitenlandse onderdelen op te zetten. Onder de naam Campagnolo vallen items die je niet iedere dag op een racefiets terugvindt. Uit mijn eigen verzameling noem ik dan de Delta remmen, het titanium achterpignon, de Porta Catena achterderailleur met stang waarmee Fausto Coppi in 1951 in Parijs-Roubaix zegevierde en als laatste de 50-jarig jubileum uitvoering uit 1983 van de gehele groep.
Kort geleden kreeg ik van de NCRV nagezonden berichten toegestuurd vanwege mijn optreden in Man bijt Hond. Daar zat een reactie bij van een zekere B.van der Putten. Hij schreef dat hij wegens …

… gezondheidsredenen zijn grote hobby wielrennen niet langer meer kon uitoefenen en dat hij nog wat spulletjes had staan in een kelderbox, die meer de naam mocht dragen van een grote linnenkast. Die mocht ik hebben. In 1968 is deze Hagenaar als amateur begonnen en hij heeft zelfs rond 1975 nog in één peloton gefietst met de grote Eddy Merckx. Als je dat kunt zeggen heeft je leven zin gehad, volgens mij. Zijn grote voorbeeld was echter zijn neef Joop van der Putten die in 1959 de Acht van Chaam op zijn palmares schreef voor grootheden als Gerrit Schulte en Jacques Anquetil.
Als tegenprestatie voor dit genereuze aanbod heb ik voor hem enkele wielerboeken meegenomen waarvan ik zeker wist dat hij die nog niet had. En om op Campagnolo terug te komen ziet u op de foto iets waarvan ik het bestaan niet eens kende. Een doosje met twee spelden van de Olympische spelen te Los Angeles in 1984.
 
Tot over twee weken!”

Peter Ravensbergen

Door Fred van Slogteren, 25 maart 2008 9:00

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web