De Burgerlijke Stand van 24 maart.

Daniëlle OVERGAAG (1973, Nederland)

Een wielrenster uit het begin van de jaren negentig waar je als man nog wel eens een extra blik aan waagde, want Danielle is een mooie meid. De tuindersdochter uit het Westland kon aardig wielrennen en in 1989 werd ze op 14-jarige leeftijd kampioen van Nederland bij de junioren. Ze werd afgevaardigd naar de wereldkampioenschappen van dat jaar en ze werd fraai derde in de wegwedstrijd. Daarna kwam ze in de damesselectie van Piet Hoekstra (eveneens jarig vandaag) terecht en ze presteerde er in de schaduw van Leontien wonderwel. Helaas kreeg ze een behoorlijke veeg mee van de vermageringsperikelen waar de vrouwenselectie bijna als collectief aan leed. Het tastte haar gezondheid zodanig aan dat ze besloot te stoppen. Ze had toen een verhouding met Lance Armstrong en als je Lance op TV af en toe een woordje Nederlands hoort spreken dan is dat ongetwijfeld haar verdienste. Ze was dus wielrenster af, maar ze zat niet om aandacht verlegen. De reclamewereld ontdekte haar en met haar mooie lokken werd ze het Andrelon-meisje, dat heur haar deed dansen door bevallig met haar hoofd te draaien. Vandaar was het een kleine stap naar de wonderbaarlijke wereld van de televisie. Er volgde een flitsende periode van sportverslaggeefster bij Veronica tot de Staatsloterijshow, waarin ze vooral weer mooi mocht wezen. Niets mis mee natuurlijk, maar als voormalig sportvrouw was ze meer bij Studio Sport op haar plaats. Ze deed het daar goed tot ze op een dag aantoonde niets van voetbal te weten en dat is daar een doodzonde. Ze had het voor de camera over de FACUP in plaats van over EF EE CUP. Ze verdween prompt van het scherm tot SBS6 haar een paar jaar later oppikte als presentatrice van ShowNieuws. Dat doet ze ook niet meer, want ze gaat al geruime tijd door het leven als …

… mevrouw Oerlemans, de echtgenote van Reinout. Iemand nog slimmer, handiger, zakelijker en misschien ook nog wel rijker dan John de Mol. De vroegere soapie van GTST is bezig zich een weg naar de internationale top in de TV-wereld te banen en het echtpaar woont met de kinderen tegenwoordig in Amerika, waar de echte hoofdprijzen verdeeld worden. Misschien komt ze Lance nog wel eens tegen op het ene of andere Hollywoodfeestje. Kunnen ze nog eens herinneringen ophalen aan de Ronde van Wateringen, of zo. (Foto: © Cor Vos)

De andere op 24 maart geborenen zijn:

BOLLE, Thierry (1953, Frankrijk)
HEESWIJK, Jasper van (1984, Nederland)
HOEKSTRA, Piet (1947, Nederland)
LODEWYCK, Klaas (1988, België)
PATE, Danny (1979, Verenigde Staten)
TAARAMÄE, Rein (1987, Estland)
TIMONER OBRADOR, Guillermo (1926, Spanje)

Door Fred van Slogteren, 24 maart 2008 0:00

Mevrouw Oerlemans

Oftewel Danielle Overgaag want zo zal ze de wielerhistorie ingaan..!Ooit zag ik haar voor het eerst na afloop van een Tour de France- etappe toen ze wachtte op haar toenmalige vriendje Lance.
Van beiden was ik danig onder de indruk.En niet ten onrechte dunkt me. Beiden zijn ze ook goed terecht gekomen. Beiden hebben ook het nodige te verstouwen gekregen sindsdien maar zo zit het leven nu eenmaal in elkaar.En beiden hebben ze geen financiele zorgen meer in de rest van hun leven zo lijkt het.Al geloof ik niet Fred dat Reinout zijn schatkist beter is gevuld dan die van John de Mol: die zit heb ik begrepen wel zo stampvol..... Met Paasgroeten voor een ieder en PS wat was het Groene Hart mooi: min complimenten!
Hans Prakke

Geplaatst door Hans Prakke, 24 maart 2008 00:48:17

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web