De Burgerlijke Stand van 30 maart

Wout Verhoeven (1931)

Wout Verhoeven is een wielerinstituut. Hij was een uitstekende wielrenner – hij won in 1953 de Ronde van Noord-Holland – maar hij wilde geen beroepsrenner worden. Zijn oudere broer Tonny was prof geweest en daar had Wout genoeg van meegekregen. Hij is een techneut en de techniek van de fiets interesseerde hem vanaf het moment dat hij er mee werd geconfronteerd. Hij begon een racespeciaalzaak in Rotterdam en hij werd constructeur. Hij zette vele renners uit het Rotterdamse vakkundig op de fiets en vooral voor Eef Dolman verrichtte hij wonderen. Hij was ook vele jaren mekanieker voor KNWU-selecties. De racespeciaalzaak heeft hij niet meer, maar wel al vele jaren een groothandel in race-artikelen. Hij is o.a. importeur voor Nederland van Gios, een van de betere Italiaanse fietsmerken. Met zijn dochter is hij nog elke dag druk aan het werk. Ik wens deze sympathieke wielerfanaat nog vele jaren in goede gezondheid toe. Proost Wout!

Wat staat er nog meer in het geboorteregister?

Cor Schuuring (1942)

Een goede renner deze sympathieke ras-Amsterdammer. Als amateur was hij kampioen van Nederland op de weg, won hij Olympia’s Tour en behaalde hij brons met drie andere Amsterdammers (Henk Cornelisse, Jaap Oudkerk en Gerard Koel) op het nummer ploegachtervolging bij de Olympische Spelen van 1964 in Tokyo. Als prof ging het minder. In Frankrijk bij Pelforth kon hij zijn draai niet vinden en in het shirt van Caballero, waar hij vier jaar voor reed, behaalde hij tien overwinningen en vele ereplaatsen. Na zijn carrière werd hij aannemer en was hij ook jaren actief als bestuurder van zijn vereniging ASC Olympia.

Robbert van der Stelt (1979)

Na zijn sterke seizoen 2004 waarin hij onder meer de Ronde van Midden Brabant won, viel 2005 een beetje tegen. Eén criteriumzege was de oogst van de Roosendaler en daar zal Robbert niet tevreden mee zijn geweest. Dat weerhoudt hem er gelukkig niet van zijn ambities voor dit jaar hoog te stellen. Hij wil een goed NK rijden en in Olympia’s Tour presteren. Verder heeft hij zijn vizier ingesteld op een aantal klassiekers. Robbert combineert zijn bestaan als wielrenner met een fulltime baan als fysiotherapeut en podoloog (voetkundige). Als fysiotherapeut werkt hij voor de voetbalclub RBC. Op dit moment geen voorbeeld waar het sportieve prestaties betreft, maar gelukkig is voetbal een heel andere sport.

Jos Harms (1984)

Hoe noem je een inwoner van Oude Pekela? Een Pekelaar? Een Pekeler? Een Pekel? Geen idee. Jos Harms vast wel, want hij is er één. Hij is fietsenmaker van beroep en wielrenner. Hij rijdt voor het derde jaar bij de beloften en zijn seizoen kan al niet meer stuk, want op 11 maart won hij glorieus de Ronde van Zuid Holland. De tweede overwinning bij de espoirs, nadat hij vorig jaar een etappe won in de Thüringen Rundfahrt in Duitsland. Ik ga er van uit dat zijn mooie zege in een onvervalste klassieker hem zoveel moraal geeft dat we dit jaar nog veel van die Pekelaar zullen horen. (© Cor Vos)

Door Fred van Slogteren, 29 maart 2006 22:00

Wout, van harte gefeliciteerd. Ik hoop nog lang van je mooie wielerverhalen te mogen genieten

Geplaatst door John, 30 maart 2006 09:18:25

Als Wout nou maar weet wie John is.

Fred

Geplaatst door Fred, 30 maart 2006 10:19:26

Fred, ik zie Wout enige malen per jaar op verjaardagen en zoek dan altijd de mogelijkheid om naast hem te zitten en te genieten van zijn verhalen

Geplaatst door John Vingerling, 30 maart 2006 12:22:41

burgelijke stand 30 maart

John weet je nu wie fred is

Geplaatst door barend, 30 maart 2006 19:15:51

Cor Schuuring

Fred,
Je doet Cor Schuuring een beetje tekort in jou stukje.
Als amateur won hij vóór en na
zijn profjaren meer dan 50 koersen, dat kunnen er niet veel zeggen!

Geplaatst door Bap van Breenen, 30 maart 2007 14:43:53

jos harms

een inwoner uit Pekela heet een Pekelder.

Ook wil ik bij deze Wout Verhoeven van harte feliciteren.

Geplaatst door henk kruims, 30 maart 2009 20:58:28

Wout

Wout van harte gefeliciteerd

Geplaatst door K.Kwantes, 30 maart 2010 09:38:53

Wout Verhoeven

Alhoewel ik 6 jaar jonger ben dan Wout Verhoeven is het leuk te melden, dat ik afgelopen jaar weer ontmoet te hebben in een wok restaurant, voorafgaande van de start van de Prof. Ronde van Wateringen, alwaar hij in gezelschap van zijn vrouw genoot van het uitstekende eten, ( zelfbediening ) ja dat hij inmiddels 80 jaar oud is, was dit hem niet aan te zien, nog steeds slank met een goede blik uit zijn ogen, hij bleek mij na enig denken, zich mijn persoontje toch wel te herinneren, ondanks dat hij meer wedstrijden reed met mijn drie en een halfjaar oudere broer Louis, die er overigens ook nog perfect uitziet, ja Wout, ik dacht oorspronkelijk uit Overschie, reed menig klassieker in de eerste waaier, met uitstekende resultaten, ook diverse criteriums kruiste hij de degens met o.a. nog zo een grote echte Pedaalridder Her(Manus) Brinkman, die ook uit het goede wielerhout gesneden is!!, ja deze gewezen coureurs, verdiende hun dagelijkse brood, uiteraard in hun wielersportzaken, ja gelukkig zijn genoemde renners nog steeds op deze aardbol en hoop dat hen nog een goed en gezond leven te wachten staat ik wens hen alle goeds toe. Theo ten Dam.

Geplaatst door Theo ten Dam, 07 januari 2012 21:35:34

Wout

WOUT VAN HARTE

Geplaatst door Klaas Kwantes, 30 maart 2012 09:06:19

Cor Schuuring

Cor, gefeliciteerd met je 70e verjaardag. We komen elkaar deze zomer vast wel weer eens tegen in het Noord-Hollandse.

Ook Wout Verhoeven van harte. We spreken elkaar de 22e wel bij de Ronde van Noord-Holland.

Geplaatst door Rob Kat, Alkmaar, 30 maart 2012 11:07:22

Cor Schuuring

Dat je nog lang een lekkere haring mag eten bij Anneke Hoebe in de Stationsstraat in Bergen!

Geplaatst door ROB ten HAVE, 01 april 2012 09:11:08

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web