Uit de wasserette van Henk …

“Kijk hem daar staan, deze jonge van god van bijna 37 jaar. Ambitieus als altijd aan het begin van zijn zestiende seizoen bij de profs. Hij behoort tot de lichting Boogerd, Moerenhout, Vierhouten, Van Bon en Van Heeswijk die op Boogerd na nog allemaal actief zijn. Ze houden nog teveel van het fietsen om er al mee op te houden. Servais rijdt dit jaar in een nieuw shirt. Na TVM, Farm Frites, Domo, QuickStep en T-Mobile hult hij zich nu in de kleuren van Team High Road. Een voortzetting van het team van T-Mobile dat vorig jaar veelvuldig de krantenkoppen haalde met overwegend slecht nieuws. Ontdaan van alle renners waarvan de namen in verband zijn gebracht met verboden middelen. Een schone ploeg met als nestor een Nederlandse lachebek uit het Gelderse rivierenland die er in slaagde vijftien jaar beroepsrenner te zijn zonder …

… een smetje op zijn blazoen. Wel met een overwinning in een Touretappe, een Nederlands kampioenschap op de weg en een overwinning in misschien wel de meeste begeerde klassieker in het ProTour-circuit: Parijs-Roubaix. Nog zie ik hem op de wielerbaan van Roubaix over de finish komen. Met een dik schoonheidsmasker van klei en modder op z’n gezicht, dat rond de mondhoeken craqueleerde vanwege zijn vreugde over de mooiste overwinning in zijn loopbaan. Op Moerenhout na zijn de bovengenoemde collega’s niet meer goed genoeg bevonden voor de eredivisie, maar Servais handhaaft zich. Als de wijze oude man, die het allemaal al een keer heeft meegemaakt en waar nog nauwelijks een spoor van sleet op zit. Benieuwd wat we dit jaar van hem gaan horen. Mooi truitje trouwens, hij had er eentje over voor mij. Dank Servais en veel succes!

Tot volgende week!”

Henk Theuns

Door Fred van Slogteren, 20 februari 2008 11:44

truitje

Op een wielerforum is het truitje onderwerp van gesprek geweest. Het deed een bezoeker denken aan Playmobil en een ander voegde er nog aan toe dat letterype gelijk is aan Playmobil en de kleuren zijn dan van Duplo of Lego.

Geplaatst door Philip, 20 februari 2008 13:31:03

Super Servaes

Wat een ambitie en gezondheid straalt deze oude jonge God uit! En de Kneet leert ons: een renner heeft(althans in vroeger dagen, nu ligt dat anders) een publiciteitscontract. Laat ze lekker over dat truitje praten is gied voor Lego Duplo en High Road!! Wielerkenners wetn er alles van!

Geplaatst door Hans Prakke, 21 februari 2008 09:10:54

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web