Uit de wasserette van Henk …

“Een truitje letterlijk gescoord in de wandelgangen. Van Michael Boogerd, de renner over wie in de afgelopen maanden maar liefst drie boeken zijn verschenen. Ik kwam hem tegen, een blik van herkenning, hij pakte dit truitje, handtekening erop en huppakee op de foto met een heel leeg kapstokkenrek op de achtergrond. Als beroepsfotograaf wil je het graag anders, maar zo gaat het helaas vaak. Zeg maar: uit het (renners)leven gegrepen. De kampioenstrui die Michael hier omhoog houdt is uit 2006 (bij deze gewijzigd Jan. 16.01. 12.39 uur) toen hij een sterk gereden race afsloot met een overwinning in het Nederlands kampioenschap op de weg. Daar is nogal wat om te doen geweest, omdat hij in het gezicht en binnen gehoorsafstand van de camera een deal maakte met Sebastiaan Langeveld. Een duidelijk verstaanbare dialoog waarin ploegleider Erik Breukink zich ook nog mengde en kennelijk het …

… verlossende woord sprak, omdat de twee daarna weer gingen koersen. Op dat moment denk je als liefhebber toch: weg met die oortjes. Maar ja die zijn er en ze gaan alleen maar weg als er nog iets beters wordt uitgevonden. Vroeger kwam het nog wel eens voor dat een renner juichend over de finish kwam, omdat het hem was ontgaan dat er een of meerdere coureurs ontsnapt waren. Dat soort blunders komt door die oortjes niet meer voor, maar daar staan vele nadelen tegenover. De koers is de koers en dat is een zaak voor de renners onderling. Daar moeten ploegleiders in feite buiten blijven. Het is net als met de TomTom. Het is mooi dat het er is, maar over een paar jaar ben je vergeten waar Maastricht ligt. Het is helaas niet anders en beschouw deze regels maar als de nostalgische overpeinzingen van een oude man op een woensdagmorgen. Het was vroeger niet beter, maar wel leuker. De beschuldigingen waar het Duitse ARD gisteren mee kwam, zullen de gemoederen weer dagenlang beheersen en er voor zorgen dat de herinnering aan Michael Boogerd wordt bezoedeld en Denis Menchov het hele aanstaande seizoen ter discussie zal staan. Om keiharde bewijzen wordt tegenwoordig niet meer gevraagd.

Tot volgende week!”

Henk Theuns

Door Fred van Slogteren, 16 januari 2008 10:00

Boogerd kampioen 2006

Beste Henk,

Michael Boogerd werd kampioen op 25 juni 2006 dus ik vermoed dat het shirt uit 2006 en niet uit 2005 stamt.

Geplaatst door Jan, 16 januari 2008 10:27:28

oortjes

wat betreft de opmerking over de oortjes: daar ben ik het wel mee eens. maar toch zijn er nog steeds renners die denken dat ze gewonnen hebben terwijl er nog eentje vooruit reed. vorig jaar in parijs - nice tom boonen, en ik dacht in dezelfde week ook nog lorenzetto. dat is altijd weer grappig, behalve voor de renner zelf natuurlijk.

Geplaatst door ronnie vd bogaart, 16 januari 2008 18:13:11

ARD=schandelijk

De dopingredactie van de ARD heeft weer eens de aandacht op zich gevestigd. Alleen op zo'n doortrapte manier dat ook een leek op journalistiek gebied kan snappen hoe vuil dit spel in elkaar steekt. De ARD wil zich middels die redactie bevrijden van het imago onkritische volger van de wielersport te zijn geweest.De schijnheilge manier waarop men te werk gaat is als volgt: Men publiceert een niet goed gecheckt gerucht. Noemt daarbij niet of nauwelijks namen van de 20 Duitse atleten die erbij betrokken zijn maar wel de drie buitenlandse wielrenners die in dat gerucht genoemd worden. Men wacht officiele onderzoeken door de Oostenrijkse overheid niet af maar publiceert alvast maar en beschadigt ondertussen reputaties.Een schandelijke vorm van goedkope journalistiek! Met het principe dat niemand schuldig is voordat hij is gestraft en niemand verdacht is voordat tegen hem of haar een aanklacht is ingediend hebben de slechte journalsiten van de ARD veel moeite.Zijn zijn een schande voor het journalistieke vak. Net als delen van de Franse pers zijn zij wel erg selectief verontwaardigd. Franse en Duitse wielrenners worden in dit soort berichtgeving zelden met name genoemd! En altijd zijn het kringen rond justitie en laboratoria die dit soort geruchten verspreiden. De strijd tegen de doping wordt pas geloofwaardig als de controles waterdicht zijn en ijdeltuiten bij justitie en laboratoria hun kop eens gaan houden en doen waarvoor ze zijn aangesteld: dopinggevallen opsporen.Al die opgeklopte affaires ontnemen het zicht op wat er nu echt aan de hand is en schaden en passant reputaties terwijl over mogelijke schuld en aansprakelijkheid geen of onvoldoende bewijs geleverd is!

Geplaatst door Hans Prakke, 17 januari 2008 05:36:53

ARD

Beste Hans, Je hebt volkomen gelijk in je verontwaardiging over de handelwijze van ARD. Onze medewerker Philip van der Ploeg stuurde gisteren een mail naar ard.sport.de en stelde daarin twee vragen. De eerste was waarom alleen de namen van de wielrenners werden genoemd en niet van de andere sporters? De tweede vraag was waarom er geen bewijzen van schuld bij het bericht waren gevoegd. Hij ontving zowaar een antwoord. Van ene Sebastian Göllner. Die schreef dat het onderzoek ter plaatse nog niet zover was dat de overige namen konden worden vrijgegeven. Op de tweede vraag kwam in het geheel geen antwoord. Ze moeten bij ARD die naam Göllner in het vervolg maar anders gaan schrijven: KULNER!!! Groet! Fred

Geplaatst door Fred, 17 januari 2008 07:57:19

ARD Dubbele schande

Ik krijg te veel gelijk. Zovel gelijk wil ik helemaal niet hebben!eerst roepen ze maar wat.Besmeuren een reputatie en vervolgens geven ze toe we riepen maar wat maar toch is er wel iets aan de hand.Wat een journalistieke lafaards!Of je publiceert iets wat hard genoeg is om te publiceren of je publiceert niet. Vanaf nu niet meer serieus nemen deze ARD. Net zo min als justitiele kringen en dopinglaboratoria die zo lek zijn als een mandje: WE GELOVEN U NIET MEER.Onder het mom van dpoingstrijd wassen zij hun handen in onschuld.En verhullen de wantoestanden in eigen Franse en Duiste kring!

Geplaatst door Hans Prakke, 19 januari 2008 00:07:52

Het loopt nu allemaal met een sisser af, maar na deze miskleun zal de ARD niet rusten tot ze bewijzen vinden. Ik vrees helaas dat ze dat zal lukken. Dat zullen ze wel brengen voor de Tour of tijdens de OS. En dan is er in 2009 geen enkele serieuze Duitse ploeg meer over.

Geplaatst door Paul Verstappen, 20 januari 2008 11:45:43

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web