Strengere aanpak Rabobank

“Michael Rasmussen heeft aangekondigd een rechtszaak tegen ons te beginnen, maar for- meel hebben we daar nog niets van vernomen. Er loopt een ontslagaanvraag tegen communication manager Jacob Bergsma en Thorwald Veneberg is in hoger beroep gegaan tegen de uitspraak van de rechter dat hij door Rabobank ontslagen mocht worden.” Dat was alles dat interim-manager Henri van der Aat bekendmaakte over de drie hoofdpijndossiers, die nog herinneren aan het enerzijds dramatische en anderzijds zeer succesvolle wielerjaar 2007. Met name het plotselinge ontslag van Jacob hield de gemoederen onder de aanwezige journalisten behoorlijk bezig. Jacob is niet van plan het erbij te laten zitten dus zullen we er nog wel van horen.
Om herhaling van de ongecontroleerde escapades van Rasmussen te voorkomen heeft iedere renner nu een persoonlijke regisseur gekregen, aan wie hij alles dient voor te leggen. Met andere woorden: de vrijheid van de renner wordt verder ingeperkt, mede omdat ze nu …

… twee keer per maand een out-of-competition-controll kunnen verwachten op de locatie die ze zelf hebben aangegeven.
Er is geen buitenlandse vedette aangetrokken om Rasmussen op te volgen. Er is op dit moment een lichting coureurs op komst om naar de top door te stomen en die moeten ook de kans krijgen om zich op het hoogste niveau als potentiële kopman te manifesteren. Een verstandige beslissing, want het zou erg jammer zijn als jongens als Dekker, Gesink en Mollema zouden verzanden in een knechtenbestaan of teleurgesteld naar een buitenlandse ploeg overstappen. Denis Menchov zal dit jaar geen Vuelta rijden. Hij reed de laatste jaren zo sterk in Frankrijk omdat hij de Tour in de benen had. Door dit jaar eerst de Giro te rijden en daarna de Tour hoopt hij in Frankrijk verder te komen dan de zesde plaats van 2006. Een ander nieuwtje was de mededeling dat Michael Boogerd aan de Rabobank verbonden blijft. In wat voor functie is nog niet duidelijk, maar de afspraak is gemaakt.
Dat waren de belangrijkste nieuwsfeiten die vanmiddag in Ahoy’ aan de pers werden gepresenteerd. Een wat sobere en zakelijk bijeenkomst die uitstekend werd gepresenteerd door Humberto Tan. Weliswaar een man van het voetbal, maar hij had zich intensief in de materie verdiept en dat was goed te merken. (Foto's: © Philip van der Ploeg)
 

Door Fred van Slogteren, 7 januari 2008 19:18

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web