Weer twee Belgische koersen in één weekend!

Dit weekend staan in België weer twee aansprekende semi-klassiekers op het programma. Vandaag voor de 44e keer de E3 Prijs en morgen voor de 46e keer de Brabantse Pijl. Bij Rabobank denken ze nog graag terug aan drie jaar geleden toen op zaterdag Steven de Jongh de E3 Prijs won en op zondag Michael Boogerd de Brabantse Pijl. Steven de Jongh – nu in dienst bij QuickStep – was de snelste van een kopgroep van drie, want Steffen Wesemann en Stijn Devolder hadden geen schijn van kans tegen de snelle Alkmaarder die al weer vele jaren in België woont. Het was die dag de tweede zege voor een Rabo-renner, want Niels Scheuneman won enkele uren daarvoor de Zesbergenprijs voor Espoirs.
De Brabantse Pijl is ...

... een lastige koers, vanwege de aanwezigheid van de Alsemberg. Ook hier een kleine kopgroep met twee Rabo’s, Michael Boogerd en Oscar Freire. De andere twee waren de in deze dagen zo geplaagde Dave Bruylandts en de Italiaan Luca Paolini. De Rabo’s demarreerden om de beurt, maar pas bij de laatste beklimming van de Alsemberg moesten Bruylandts en Paolini capituleren. Freire werd tweede.
De Jongh was in de E3 Prijs de vijfde Nederlandse winnaar. Jan Raas (3 keer) en Bert Oosterbosch gingen hem voor. Boogerd zorgde in de Brabantse Pijl voor de zesde Nederlandse overwinning, want aan zijn zege gingen die van Jan Janssen, Adrie van der Poel, Johan van der Velde en Frans Maassen (2 keer) vooraf.
Benieuwd wat het dit weekend gaat worden.
Door Fred van Slogteren, 25 maart 2006 9:20

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web