Thomas maakt al weer indruk!

Gisteravond zat Thomas Dekker aan tafel bij Barend en Van Dorp. Daar vertelde hij dat hij dit jaar naar de Tour de France gaat. Of Erik Breukink het daar volledig mee eens is, weet ik niet, maar er is geen twijfel mogelijk: Thomas gaat. En als ik hem zo bezig zie en hoor dan begint bij mij de overtuiging te groeien dat deze jongen op termijn de Tour gaat winnen. Het is een kwestie van tijd. Hij kan al tijdrijden, alleen zal dat nog verbeteren als hij meer inhoud krijgt. En dat komt met de jaren. Hij kan klimmen en hij traint dagelijks in zijn Italiaanse omgeving om dat te verbeteren. Hij kan een koers lezen en hij kan kopman zijn, want hij had er in de ...

... Tirreno geen moeite mee om grote namen als Boogerd, Freire en Flecha te commanderen en ze voor hem te laten rijden. Maar het belangrijkste is die persoonlijkheid, die hem dit allemaal op zijn 21e laat zeggen en doen. Hij is nu nog bereid te stellen dat hij in de Tour hoog in het klassement wil eindigen, maar als dan de volgende vraag luidt hoe hoog hoog is, kan hij er niet meer om heen. De eerste plaats en geen andere! Zelfs Jan Mulder was er stil van. (© Cor Vos)
Door Fred van Slogteren, 21 maart 2006 7:14

Vraag

Ik heb die uitzending ook gezien. Thomas vertelde over een systeem in de cranck van zijn fiets om zijn kracht op de pedalen te meten. Ik had daar nog nooit van gehoord. Wat is dat?

Wilfried

Geplaatst door Wilfried de Groot, 22 maart 2006 17:48:14

Goeie vraag, Wilfried.

Ik heb me er even in verdiept, maar volgens mij gaat het om een systeem waarbij in de crancks sensoren zijn ingebouwd die de kracht (wattage) meten die de renner op de pedalen overbrengt. De uitkomsten worden op een display op het stuur weergegeven. Het is wel iets voor de professionele markt, hoewel het me niet zou verbazen als er amateurs zijn of zelfs toerfietsers die dit ook gebruiken. Het heet SRM-systeem. Wie weet hier meer van?

Fred

Geplaatst door Fred van Slogteren, 22 maart 2006 19:28:06

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web