De quote van de week!

Dit is een wekelijkse verzameling van uitspraken van wielrenners, journalisten of bij de wielersport betrokken mensen die in diverse media zijn gehoord of gelezen. Een interactieve rubriek, want ik kan in mijn eentje niet alles zien, horen en lezen. Als je een leuke uitspraak in de media tegenkomt, geef die dan door op fred@slogblog.nl met vermelding van wie de uitspraak is, waar die is uitgesproken of gepubliceerd en de datum. Mits voldoende interessant zal die quote dan – met vermelding van je naam – op de slogblog worden gepubliceerd.

Genoteerd van 15 oktober tot en met 21 oktober 2007:

Veiligheid

“Ik werd geraakt door een toeschouwer met ongeveer 100 meter te gaan. Mijn voet schoot van mijn pedaal en ik kon maar net overeind blijven. De impact van het geheel maakte me kansloos.”

Robbie McEwen op www.cyclingnews.com 15.10.2007

- - -


Misdaadroman

“Ik heb het gevoel op de laatste bladzijde van een misdaadroman te zijn gekomen. Na meer dan veertien maanden van nergens anders aan denken en niet in staat zijn me te concentreren op mijn werk.”

Oscar Pereireo op www.cyclingnews.com 16.10.2007

Winnaar

“Hij is een late winnaar, maar wel een echte winnaar.”

Christian Prudhomme op www.cyclingnews.com 16.10.2007

- - -


Täter und Opfer

“Ik behoor tot de generatie van de dopers. Ik was er al jong bij betrokken en maakte jarenlang deel uit van het systeem. Ik zie mezelf in gelijke mate als dader en slachtoffer.”

Jörg Jaksche op www.cyclingnews.com 16.10.2007

- - -


Dom en/of arm

“Er zijn nog steeds tal van mogelijkheden om de boel te belazeren, zonder dat iemand dat kan aantonen. Om het even met wat, transfusies met je eigen bloed, groeihormonen, kunstmatige hemaglobine. De renners die worden gepakt zijn óf dom óf arm, want doping is enorm duur.”

nogmaals Jaksche

- - -


McQuaid

“Hij zou eigenlijk in de cel moeten zitten.”

Unibet-manager Koen Terryn op België teletekst 16.10.2007

- - -


Lege doos

“Als je in de zakenwereld iemand een lege doos verkoopt, dan word je naar de gevangenis gestuurd. Wel dat heeft McQuaid ons met die ProTour-licentie geflikt.”

nogmaals Terryn

- - -


Vereniging van profteams

“We waren alleen goed om lidgeld te betalen. Lefevere verloor zijn geloofwaardigheid en zijn macht.”

nogmaals Terryn

- - -


Lombardije

“In schril contrast met het overgrote deel van de Belgische profs vind je internationaal nog wel voldoende renners om van de Ronde van Lombardije een prachtig kijkstuk te maken die een betere uitzending op televisie verdient. De editie 2007 mag zeker bijgeschreven worden bij de mooiste ooit.”

Het Laatste Nieuws 20.10.2007

- - -


Snoeren

“Met deze zege snoer ik de mond van iedereen die beweerde dat ik niet meer zou kunnen winnen.”

Damiano Cunego in Het Laatste Nieuws 20.10.2007

- - -


Vliegen

“In de spurt dwong Cunego me op kop. Plots pakte hij tien meter en was hij gaan vliegen.”

Riccardo Riccò in Het Laatste Nieuws 20.10.2007

- - -


Machtovername

“Wie de gemiddelde leeftijd van de eerste vier renners in de uitslag van de Ronde van Lombardije berekende kwam op 25,2 jaar uit. Dit getal illustreert als beste dat de nieuwe generatie de macht in het wielrennen overneemt.”

Raymond Kerckhoffs in De Telegraaf 21.10.2007

- - -


Opsteker

“Als je kijkt wie van voren zat, dan geeft deze wedstrijd een beeld van de toekomst. Van deze lichting behoor ik tot de betere renners, een goede opsteker om volgend jaar weer een stukje sterker aan het seizoen te beginnen.”

Thomas Dekker in De Telegraaf 21.10.2007

Foto's: © Cor Vos

Hoor of lees je een leuke uitspraak, stuur die met bronvermelding en datum naar:

fred@slogblog.nl

Door Fred van Slogteren, 21 oktober 2007 14:32

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web