De Burgerlijke Stand van 24 maart

Piet Hoekstra (1947)

Zijn profcarrière stelde niet veel voor, maar als amateur was deze fors uit de kluiten gewassen Fries een kanjer. In 1968 en ’69 behaalde hij 37 overwinningen bij de amateurs, waaronder een etappe in de Tour de l’Avenir en het kampioenschap van Nederland achtervolging. Toen werd hij prof bij Caballero en daarna nog een jaar bij Gan-Mercier, waarna hij weer tot de rijen der amateurs toetrad. Van 1973 tot 1978 behaalde hij nog eens 44 zegepralen, waaronder de Ster van Zwolle. Na zijn carrière werd hij gevangenisbewaarder en ploegleider. Als bondscoach bij de vrouwen maakte hij eens een ongelukkige opmerking over dikke konten, die eraf moesten en het merendeel van zijn selectie ging aan de lijn. Aan de hongerlijn wel te verstaan. Er gingen er een paar bijna onderdoor, maar gelukkig is het allemaal weer goed gekomen. Piet is nu een vaderlijke ploegleider van de Skil-Shimano-formatie. (© Cor Vos)

Wat staat er nog meer in het geboorteregister?

Jasper van Heeswijk (1984)

Deze jonge renner uit Vught, waardoor hij waarschijnlijk geen familie is van de Limburger Max, rijdt dit jaar voor de opleidingsploeg Team Löwik. Hij heeft nog geen opzienbarende prestaties op zijn naam staan en hij zit nog midden in het leerproces. Daarom veel succes Jasper!

Door Fred van Slogteren, 23 maart 2006 23:01

Piet Hoekstra

Fred, weet je nog dat deze Piet Hoekstra zijn wielercarrière ooit begon onder zijn eigen naam Pier?

'schoolmeester' Han de Gruiter

Geplaatst door Han de Gruiter, 24 maart 2012 10:44:33

Piet Hoekstra

Ik heb een keer het bed gedeeld met Piet Hoekstra en zijn broer. Ik lag tussen hun beiden in.Het was bij gelegenheid van de Vierdaagse Ronde van Groningen . Ik werd gemangeld door beide heren, zij wilden zich kennelijk van een concurrent ontdoen! Ik heb geen oog dichtgedaan Het is hun echter niet gelukt.Ik werd een en twee in de. (eind)uitslag. Ene Vlot uit Wannerperveen won.

Geplaatst door Wiel de Ruijter, 29 maart 2013 16:38:37

Piet Hoekstra

Piet was een enorme krachtpatser op de fiets,als je met Piet de eindsprint in ging dan zette hij zo verschrikkelijk krachtig aan dat zijn achterwiel doorslipte en de kiezelstenen je om de oren vlogen,meestal won hij .
jos dekker

Geplaatst door jos dekker, 06 april 2013 18:58:11

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web