De quote van de week!

Dit is een wekelijkse verzameling van uitspraken van wielrenners, journalisten of bij de wielersport betrokken mensen die in diverse media zijn gehoord of gelezen. Een interactieve rubriek, want ik kan in mijn eentje niet alles zien, horen en lezen. Als je een leuke uitspraak in de media tegenkomt, geef die dan door op fred@slogblog.nl met vermelding van wie de uitspraak is, waar die is uitgesproken of gepubliceerd en de datum. Mits voldoende interessant zal die quote dan – met vermelding van je naam – op de slogblog worden gepubliceerd.

Genoteerd van 8 oktober tot en met 14 oktober 2007:

Favoriet

“Ook zonder Parijs-Tours wordt het seizoen 2007 er een dat ik nooit zal vergeten. Ik start daarom zonder stress maar wel met goede papieren.”

Gert Steegmans in Het Laatste Nieuws 12.10.2007

---

Rebellin

“Davide heeft me gezegd dat hij absoluut zijn carrière bij ons wil beëindigen.”

Hans-Michael Holczer, teammanager Gerolsteiner 12.10.2007

Méér …

“Nys kan meer dan wij, zo simpel is dat.”

Wereldkampioen Erwin Vervecken in Het Laatste Nieuws 12.10.2007

---

Erin vliegen

“De bedoeling is om er opnieuw van bij de start van het seizoen in te vliegen. Ik pin me niet vast op een speciale wedstrijd zoals anderen dat wel doen.”

Sven Nys in Het Laatste Nieuws 12.10.2007

---

Stripheld

“De eerste drukproeven heb ik meerdere malen van a tot z doorgenomen en ik heb enkele keren heel hard moeten lachen. Het is en blijft bizar om spannende avonturen van jezelf te volgen zonder te weten wat er op de volgende pagina staat.”

Tom Boonen in Het Laatste Nieuws 12.10.2007

---

Van Discovery naar QuickStep

“Ik ben uitermate gemotiveerd en kan nu al niet wachten mijn ervaring op de groep over te brengen. Ik ken de meeste van de renners al en heb al met enkele samengewerkt, zoals onder meer met Tom Boonen en Jurgen Van de Walle.”

Dirk Demol in Het Laatste Nieuws 12.10.2007

---

Kapot na het WK

“Stijve benen, m’n nek doet zeer, en m’n kont. Gewoon algeheel naar de klote.”

Michael Boogerd in Vara TV Magazine 13.10.2007

---

Computer

“Ik kon ook bellen met dat ding – hype of skype of zo? Zat ik helemaal klaar, maar er gebeurde niks. Ik heb ‘m meteen weggeflikkerd.”

nogmaals Boogerd

---

Pensioen

“Ik heb het nu wel echt gehad, ja. Ik moet wel goed aftrainen, anders lig ik straks opeens naast m’n bedje.”

nogmaals Boogerd

---

Kinderen

“We hebben altijd gezegd : de tweede als ik stop. Over drie weken gaan we beginnen.”

nogmaals Boogerd

---

Gezinnetje

“De buschauffeur, de masseur, de mekanieker, allemaal wilden ze dat we zouden rijden. ‘Doe het voor ons Boogie, voor ons gezinnetje. Nou, dan heb je Boogie hoor.”

nogmaals Boogerd

---

Rasmussen

“Ik nodig hem ook gewoon uit voor m’n afscheidsfeest. Die jongen is ten opzichte van mij niet veranderd. Ik ben niet boos op hem, maar op de situatie.”

nogmaals Boogerd

---

Smeets

“Het is een aparte kerel. Toen mijn moeder een paar jaar geleden borstkanker kreeg vertelde ik dat aan Mart en twee dagen later lag er een kaartje van hem bij m’n moeder in de bus.”

nogmaals Boogerd

---

Stoppen

“Ik kan iedereen aanraden om te zeggen dat je stopt, want dan ben je opeens helemaal de koning. Ik lach m’n eigen echt een krul in m’n lul, schitterend vind ik het.”

nogmaals Boogerd

---

Kroon

“Dat vond ik een onwijs gefrustreerd boek. Ik vind hem sowieso een huilebalk. Ik kan niet zo goed met hem.”

nogmaals Boogerd

---

Thomas

“Hij heeft een waffel van hier tot Tokyo, maar een supergoed hart.”

nogmaals Boogerd

---

Parijs-Tours 2004

“Iedere keer als ik de beelden terugzie, denk ik: dat gaat niét lukken.” Lachend: “Toch staat die koers op mijn palmares. Tja, je hebt van die dagen.”

Erik Dekker in Vara TV Magazine 13.10.2007

---

Kai

“Toen we het hoorden, zaten we midden in de Tour. Die slokt al je aandacht op, waardoor je zoiets ook snel ‘vergeet’. Tot je ’s avonds ineens denkt: o shit, dat is waar ook. Dat geeft je een kloterig en schuldig gevoel.”

nogmaals Dekker

---

Angstbeeld

“Een renner raken met de ploegleidersauto. Tijdens de wedstrijd ontstaan altijd gevaarlijke situaties. Ik accepteer nú al dat het een keer zal misgaan.”

nogmaals Dekker

Foto's: © Cor Vos (De afbeelding van Michael Boogerd is een foto van Cor die hij maakte van de karikatuurtekening van Nesten)

Hoor of lees je een leuke uitspraak, stuur die met bronvermelding en datum naar:

fred@slogblog.nl

Door Fred van Slogteren, 14 oktober 2007 10:00

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web