De quote van de week!

Dit is een wekelijkse verzameling van uitspraken van wielrenners, journalisten of bij de wielersport betrokken mensen die in diverse media zijn gehoord of gelezen. Een interactieve rubriek, want ik kan in mijn eentje niet alles zien, horen en lezen. Als je een leuke uitspraak in de media tegenkomt, geef die dan door op fred@slogblog.nl met vermelding van wie de uitspraak is, waar die is uitgesproken of gepubliceerd en de datum. Mits voldoende interessant zal die quote dan – met vermelding van je naam – op de slogblog worden gepubliceerd.

Genoteerd van 30 september tot en met 7 oktober 2007:

Horens

“Hushovd is een echte viking. De horens steken door zijn helm heen.”

Maarten Ducrot in TV-verslag WK, Studio Sport 30.09.2007

- - -

Pijn

“Ik heb een pijn in m’n hele donder, dat wil je niet weten.”

Michael Boogerd in Studio Sport 30.09.2007

Thriller

“Wat zich gistermiddag afspeelde, kan vroeg of laat best dienen als script voor een thriller met hoog dramagehalte. De titelraces om de regenboogtrui bij de profs zijn de laatste jaren zonder uitzondering boeiend tot op de eindstreep geweest, de editie in het noordelijk stadsdeel van Stuttgart overklaste ze allemaal qua spanning.”

Léon de Kort in AD Sportwereld 01.10.2007

- - -

Veni, vidi, vici!

“Hij kwam, hij zag en hij overwon. Iemand die onder deze druk presteert, wat deze man naast me heeft gedaan, gewoon wéér wereldkampioen worden, is van buitengewone klasse. Hulde!”

Pat McQuaid in AD Sportwereld 01.10.2007

- - -

Mentale doping

“Kwaadheid kan soms nuttig zijn. Wat wil je? Er is deze week zoveel op mij geschoten, dat ik best mocht terugvuren. Maar ik laat mij niet afmaken of mijn carrière verruïneren door anderen. Stoppen? Nu als wereldkampioen? Nee, ik ga nog even door, zodat ik het enkele personen lastig kan maken.”

Paolo Bettini in AD Sportwereld 01.10.2007

- - -

Eendracht

“Uiterst tevreden over het werk dat de Belgische ploeg opgeknapt heeft. De eendracht onder de renners van de Belgische ploeg was stukken groter dan die onder de politici vandaag de dag.”

Philippe Gilbert in de Gazet van Antwerpen 01.10.2007

- - -

Steeds schoner

“Dopingexpert Pierre-Edouard Sottas van het dopinglaboratorium in Lausanne constateerde dat eind jaren negentig liefst 80 procent van de renners bloeddoping gebruikte. Op grond van de huidige gegevens concludeert het lab dat er in de afgelopen Tour bij geen enkel team meer sprake was van systematisch dopinggebruik. En zeker 75 procent van de renners heeft de Tour zonder doping gereden.”

Raymond Kerckhoffs in De Telegraaf 01.10.2007

- - -

En Ronsse, Van Steenbergen en Van Looy dan?

“De Italiaan (Bettini), de eerste renner die na Gianni Bugno erin slaagt zijn wereldtitel met succes te verdedigen, kondigde aan de stad, de WK-organisatie en het ZDF aan te klagen wegens imagoschade.”

Marije Randewijk in de Volkskrant 01.10.2007

- - -

Erik Zabel in de SIX van Amsterdam

“Het is een monument, het is prachtig dat ik met hem samen kan rijden. Bovendien zullen we elkaar goed aanvullen, zijn snelheid komt goed van pas.”

Peter Schep op de website van Wielermagazine 02.10.2007

- - -

Stoppen eind 2008

“Je moet weten wanneer je tijd gekomen is, ik wil tot het groepje renners behoren die op hun hoogtepunt gestopt zijn.”

Paolo Bettini in Het Laatste Nieuws 03.10.2007

- - -

Bruyneel met Contador naar Astana

“Zonder Bruyneel was dit maar een van de vele mogelijkheden. Bruyneel is de beste.”

Alberto Contador in Het Laatste Nieuws 03.10.2007

- - -

Nieuwe uitdaging

“Een nieuwe uitdaging die ik met het volste vertrouwen tot een goed einde wil brengen. Dat ik ook Levi Leipheimer en Alberto Contador meebreng? Niet enkel die twee. In totaal zullen er zes renners de overstap zetten naar Astana. Ook Noval. Paulinho, Brajkovic en Vaitkus gaan mee. Of Dirk Demol meegaat, kan ik nog niet zeggen.”

Johan Bruyneel in Het Laatste Nieuws 04.10.2007

- - -

Wel klaar

“Ik heb Johan Bruyneel vrijdag een laatste keer gehoord. Sindsdien moet ik ook alles via de pers vernemen. Ik wacht op een telefoontje van hem. Voor Parijs-Tours zou ik graag weten  waar ik aan toe ben.”

Dirk Demol in Het Laatste Nieuws 04.10.2007

- - -

Niet klaar

“Wij hadden vandaag een heel lang telefonisch gesprek, maar ik voel me niet klaar om in dat toch wel nieuwbakken team als eerste ploegleider te fungeren.”

Dirk Demol in Het Laatste Nieuws 04.10.2007

- - -

Nietes

“Astana heeft Alberto Contador niet gevraagd voor volgend seizoen en zal dat ook niet gaan doen.”

Corinne Druey, woordvoerster Astana in Het Laatste Nieuws 04.10.2007

- - -

Welles

“Ik ga met Johan Bruyneel naar Astana.”

Alberto Contador in Het Laatste Nieuws 04.10.2007

- - -

In de boter

“Ja, het was ongelooflijk mooi met de eindwinst van Menchov en de drie ritzeges van Freire. Ik viel met mijn neus in de boter.”

Sebastian Langeveld in Wielermagazine 04.10.2007

- - -

Foute analyses

“Het systeem werkt wordt er al geroepen vanuit de UCI-burelen in Aigle. Tja, als een systeem op foute analyses werkt, dan werkt het altijd!”

Danny Nelissen in Wielermagazine 04.10.2007

- - -

Not done

“Toen Karsten in Beilen zijn eerste criterium reed, zijn we daar met het hele gezin op de fiets naar toe gegaan. Niet realiserend dat dat eigenlijk ‘not done’ is."

Toon Kroon (vader) in Wielermagazine 04.10.2007

- - -

Vrienden

“De afgelopen twee jaar bij CSC waren de mooiste in mijn carrière. Niet alleen qua wielrennen, maar ik heb ook veel nieuwe vrienden gemaakt.”

Karsten Kroon in De Telegraaf 06.10.2007

Foto's: © Cor Vos

Hoor of lees je een leuke uitspraak, stuur die met bronvermelding en datum naar:

fred@slogblog.nl

Door Fred van Slogteren, 7 oktober 2007 3:00

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web