Het balhoofdplaatje van Otto

“Als mijn grootvader zijn fietsenfabriek niet in 1921 had opgericht maar nu,” zegt Luc De Smet, eigenaar van de Thompson fietsenfabriek in Geraardsbergen, “dan had het merk misschien Claudia Schiffer geheten, en geen Thompson.” Opa De Smet was een liefhebber van mooie vrouwen, en noemde zijn fietsen dus naar Miss Thompson, een bekende internationale schoonheid uit het begin van de jaren twintig van de vorige eeuw. Tegenwoordig is de assemblagefabriek van ...

... Thompson fietsen verhuisd naar een industrieterrein tussen Geraardsbergen en Lessines (Lessen), waar iedere monteur een fiets in zijn geheel opbouwt. De toonzaal en de burelen zijn nog altijd gevestigd aan de Lessensestraat 110 in Geraardsbergen. Vroeger was die straat de vaste aanloop naar de Kloosterstraat, de klim die voorafgaat aan de beruchte Muur van Geraardsbergen. Tegenwoordig rijden de renners in de Ronde van Vlaanderen vanuit Parike het spoorviaduct naar de Lessensestraat voorbij, om dan een viaduct verder via een extra lus aan de voet van de Kloosterstraat te komen. Mocht Vlaanderen’s mooiste dit jaar weer door de Lessensestraat gaan, dan zit Thompson rechts achter de mooiste eikenhouten poort van heel Geraardsbergen. Thompson ‘bedient’ de Belgische provincies Oost-Vlaanderen en Henegouwen. Tot 1960 ook met koersfietsen, maar toen overleed hun framebouwer. Gelukkig maken ze sinds kort weer een knappe koersfiets.

Tot volgende week!”

Otto Beaujon

Door Fred van Slogteren, 31 maart 2006 8:00

Thompson

Ik ben een van de weinige nederlanders die nu op een Thompson meastro rijdt. En dat is een topfietsie hoor.

Geplaatst door Stephan, 31 maart 2006 17:54:18

Thompson

Beste Stephan,

Dan ben je bij deze van harte uitgenodigd om je liefde voor je Thompson in de rubriek 'Mijn fiets ...' uit te dragen. Stuur me maar een mailtje naar fred@slogblog.nl dan kunnen we daar over communiceren.

Groet!

Fred

Geplaatst door Fred, 31 maart 2006 18:31:38

Mijn Thompson Maestro

Fred,

Misschien doe ik dat ook wel een keertje als ik inspiratie heb om iets leuks te schrijven

Geplaatst door Stephan van der Zwan, 02 april 2006 11:15:00

Thompson

Ik heb altijd gedacht dat Thompson een Engels fietsenmerk was. Mijn allereerste racefiets was een Thompson. In 1965 gekocht bij de toenmalige racefietsspecialist Jef Maes in Lanaken. Tweedehands, voor alle duidelijkheid, want geld voor een nieuwe was er niet. Als 13-jarige wel met eigen handen verdiend. De fiets was eigendom geweest van Michel Jacquemin, die dat jaar prof bij Peugeot was geworden. Wat was ik trots op mijn Thompson, in mijn ogen een juweeltje. En dan ook nog van een profrenner geweest. Terwijl ik er nu aan terugdenk, gaat opnieuw even dat bijzonder fijne gevoel van toen door me heen.

Geplaatst door Bennie Ceulen, 23 februari 2009 16:43:37

allereerste fiets

Bij het lezen van de allereerste fiets van Benny Ceulen kwam er een warm gevoel in mij op. Die eerste fiets blijft je je leven bij.
Voor mij een gele Aandewiel, met de leus; op geel win je veel! hing ik hem op in mijn slaapkamer zodat ik hem ook s'nachts kon bekijken. Gekocht van vakantiewerk voor 30gulden!

Geplaatst door Jan v d Horst, 24 februari 2009 08:34:10

allereerste fiets (2)

..je allereerste fiets is net zoiets als het eerste meisje waar je de liefde mee bedreef: die vergeet je nooit meer! Die van mij was een Coppi, gekocht in 1966 bij Ko Zieleman en betaald uit de opbrengsten van harde en noeste arbeid als leerling-zetter. En net als bij Jan van der Horst stond ook mijn Coppi vlak naast mijn bed!

Geplaatst door André Stuyfesant, 24 februari 2009 15:36:09

Je fiets

En wat te denken van je fiets boven op het dak van de auto op weg naar de koers, of naar huis, en het ging dan regenen o.i.d.?
Verschrikkelijk! Mijn arme fiets! Ik was dan blij wanneer we ter plekke waren en hij van de imperial gehaald werd....

Geplaatst door Willy Kwantes, 25 februari 2009 18:38:50

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web