Uit de wasserette van Henk …

© Henk Theuns

“Loop je daar rustig je werk te doen bij het laatste NK op de weg in Maastricht, krijg je ineens een plastic tasje in je handen gedrukt. Dat overkomt me zo vaak, dat ik er niet eens meer van opkijk. Nou hebben fotografen altijd genoeg te slepen, dus heb ik het maar even naar de auto gebracht. Toen ik het daar uitpakte zat er dit truitje in. Ik wist niet eens van wie het kwam, maar thuis kon ik in mijn archief terugvinden dat het Arie Hassink moet zijn geweest die mij dat tasje in de handen duwde. Nog hartelijk dank, Arie, want volgens mij had ik nog geen trui van jou. Hoewel ik dat ook niet zeker weet, want ik heb er inmiddels duizenden. De naam Arie Hassink misstaat zeker niet in mijn verzameling, hoewel hij nooit beroepsrenner is geweest. Hij was wel een amateur en eentje van grote klasse. Hij was een aantal jaren oppermachtig en hij zou bij de profs zeker ook tot de top hebben behoord. Maar zijn carrière werd ...

... wreed onderbroken door een longziekte. Die heeft hij knap overwonnen door er zelf veel aan te doen en toen begon de tweede helft van zijn carrière. Die was nog indrukwekkender dan de eerste, maar de artsen bleven hem afraden beroepsrenner te worden. Hij was jarenlang het boegbeeld van de Amstel Bier ploeg en toen Herman Krott met die ploeg stopte is Arie met de renners nog een aantal jaren doorgegaan. Omdat er thuis ook gegeten moet worden vond hij een baan, nadat hij eerst jarenlang een sportzaak had gehad in Neede. Inmiddels is hij de vader van twee in de wielersport succesvolle kinderen. Arne en Areke Hassink zijn in de voetsporen van vader getreden. Ze zijn goed, maar hebben niet die klasse van Arie. Dat geeft natuurlijk niks, want klasse is zeldzaam. De naam van Arne kwam ik laatst nog tegen, maar van Areke heb ik al een paar jaar niks gehoord. Ik denk dat ze gestopt is. Moet ook kunnen.

Tot volgende week!”

Henk Theuns

Door Fred van Slogteren, 29 augustus 2007 8:00

Areke Hassink

Areke is niet gestopt, ze maakt dit seizoen deel uit van RSC De Zuidwesthoek en stond bijvoorbeeld tijdens de Draai van de Kaai nog aan de start.
Opzienbarende resultaten heeft ze dit seizoen nog niet geboekt.

Geplaatst door Jan, 29 augustus 2007 09:30:33

Leuk artikel,we stonden vroeger als kids voor het huis van Arie aan de Gruttostraat in Neede.Ons idool woonde daar..., in mijn beste herinnering ook tijdens zijn longziekte. Later als nieuweling mochten we met hem naar Goor fietsen voor de voorjaarstraining.Hij reed op een mooie rood witte Champion Mondial Gazelle.Er komt weer een herinnering boven dat hij als extra training met aanlopende remblokjes reed naar Goor.

Geplaatst door Eric, 12 december 2007 02:20:56

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web