Milaan-San Remo: een prachtige finale

Philippo Pozzato van QuickStep is de trotse en verdiende winnaar van Milaan-San Remo 2006. Wat hij in de laatste kilometer presteerde was fantastisch. De finale bracht alles wat de liefhebber van deze koers zich maar kan wensen. En de QuickSteps waren tactisch het sterkst. Iedereen dacht aan Boonen en de wijze waarop Bettini de finale inluidde deed vermoeden dat alles op de kaart van de Belg zou worden gezet. Maar toen Ballan aanging en de ontsnapping van Schleck en Moerenhout beëindigde, ging Pozzato direct ter bewaking mee. Oud-wereldkampioen Astarloa sloot aan en ook Frank Schleck kon nog aanhaken en nog een Italiaan. De Spanjaard Sanchez kwam er ook nog bij en op de Via Aurelia had de vlucht nog mogelijkheden. Maar toen ging de eenheid eruit en het peloton ontwikkelde zo’n snelheid dat bij het opgaan van de Via Roma het nog maar om meters ging. Alle koplopers werden vervoegd, maar Pippo Pozzato koos voor alles of niets en wist het hele peloton op zeker tien meter afstand te houden. Een prachtig gezicht, dat je zelden ziet. De vijftigste zege voor een Italiaan in de Primavera! Petacchi werd twee, Paolini drie en Boonen vier. Oscar Freire was de beste Rabo-renner. Hij eindigde als zesde. (© Cor Vos)

Voor de uitslag:

http://www.cyclingnews.com/road/2006/mar06/msr06/?id=results

Door Fred van Slogteren, 18 maart 2006 15:19

Prachtig inderdaad

Alsof ze hem vergeten waren. Iedereen keek naar elkaar en wilde goed in elkaars wiel zitten, maar ze zijn geen moment bij hem in de buurt geweest.

Het zal zeker niet de laatste Quick Step overwinning zijn van dit seizoen.

Geplaatst door Bart Marnussen, 18 maart 2006 15:47:00

Quick-Step

Die ploeg doet me denken aan Raleigh. Een totaalconcept. Iedereen kan winnen. Iedereen zit op Boonen en Bedttini te letten en dan wint Pozzato. Geweldig.

Eugène

Geplaatst door Eugène Jacobs, 18 maart 2006 17:16:56

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web