Pet af voor Voigt, Gesink en Ten Dam!!!

Een schitterende finale gezien in de Ronde van Duitsland. Op die verschrikkelijke slotklim op de Rettenbach. Met een mooie winnaar in de Spanjaard David Lopez Garcia, een bewonderenswaardige Jens Voigt die in de leiderstrui al zijn naaste concurrenten en betere klimmers op achterstand reed. Maar het mooie zat in het feit dat twee jonge Nederlanders hoofdrollen speelden in dit geweld. Robert Gesink werd op een prachtige manier derde en Laurens ten Dam vijfde. Daar tussen in zat de Kleine Prins, ofwel de blonde Italiaan Damiano Cunego en ver voor Levi Leipheimer, de grote favoriet en Davide Rebellin. Een schitterende prestatie van de twee Nederlanders. Ik had dit jaar al veel over Gesink gehoord, maar hem nog niet echt aan het werk gezien. Een lange jongen met een klimstijl die aan Johan van der Velde doet denken. Hij kon volgen toen Cunego de jacht op de ontsnapte Lopez opende. Net als Voigt trouwens. Die schitterende karaktermof beet nog eens extra op zijn tanden en leek zelfs Lopez nog te achterhalen toen Cunego brak. Er moet volgens mij een wonder gebeuren wil deze Voigt niet weer deze ronde winnen. En Laurens ten Dam? Morgen wordt bekend of unibet.com de sponsoring voortzet. Het zou me verbazen als dat zo is, want wat deze ploeg is aangedaan grenst aan het ongelooflijke. Schande! Daarom, heren van de Rabobank, leg direct Ten Dam vast. Een aanwinst deze karakterjongen. Met Thomas Dekker, Robert Gesink en Laurens ten Dam - en niet te vergeten Niki Terpstra die bezig is het bergklassement te winnen - ziet de toekomst van het Nederlandse wielrennen er rooskleurig uit. Laten we het hopen, want alleen met dit soort prestaties kan de huidige crisis in de wielersport worden overwonnen. Benieuwd hoe die twee zich in de tijdrit houden. (Foto: © Cor Vos)

Door Fred van Slogteren, 14 augustus 2007 16:52

Pluim

Fred, ook al heb ik altijd overdag drukke werkzaamheden. Ik vergeet bijna nooit even je column en site te bezoeken. Als oud-wielrenner, en wielerliefhebber van alle tijden, is het elke dag weer een genot je column te lezen. Het komt denk ik ook door je zienswijze die geheel met die van mij overeenkomt.
In ieder geval een positief geluid van mijn kant voor al je inspanningen, wat ik juist na dit stukje gelezen te hebben, nodig vond.

Geplaatst door edo elfrink, 15 augustus 2007 09:17:11

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web