Vino, bedankt!

Voor iedereen die de wielersport een warm hart toedraagt is dinsdag 25 juli 2007 een zwarte dag. De heksenjacht op Michael Rasmussen heeft beschamende vormen aangenomen en voor het eerst voel ik begrip voor de strijd die Lance Armstong zeven jaar gestreden heeft tegen de Franse pers. De agressieve toon in de kranten en op radio en TV zijn niet normaal meer, als je dat plaatst tegenover de feiten. En dan de uitspraken van de directeur van de Tour en van de hoogste baas van de UCI. Het is schandelijk. Ik zit eigenlijk te hopen tot de renners in de Tour opstaan en unaniem zeggen: tot hier en niet verder, we laten ons niet langer beledigen en manipuleren. WE GAAN MET Z’N ALLEN NAAR HUIS! NU! Wishfull thinking natuurlijk, maar je rekent toch een beetje op zoiets als lotsverbondenheid en solidariteit. In plaats daarvan komt dan het bericht dat Vino positief is, omdat hij zich vlak voor de tijdrit van zaterdag een bloedtransfusie heeft laten toedienen. Hoe stom kan iemand zijn? Als je dat doet terwijl je weet dat het direct uitkomt omdat er in deze Tour geen fouten zullen worden gemaakt, dan ben je een ontzaglijk rund. Alle eikels die nu al dagen met scherp schieten op alles wat met de wielersport te maken heeft, krijgen ongevraagd de munitie aangereikt om het hele zooitje verder aan flarden te schieten. Ik heb er geen woorden voor. En dat tijdens de mooiste Tour sinds die van 1989, toen de heren LeMond en Fignon sportief een bijna even adembenemend schouwspel opvoerden als Rasmussen en Contador de afgelopen dagen. Alexandre Vinokourov, achter de tralies met die man. (Foto: © Cor Vos)

Door Fred van Slogteren, 24 juli 2007 17:56

Vino bedankt

OK, Hij is zelf verantwoordelijk en is terecht voorlopig KO. Maar een team die zulks toelaat en misschien wel een gewond en aangeslagen renner op deze wijze in het zadel HELPT moet voor ALTIJD uit de sport worden verwijderd.

Geplaatst door Jan v d Horst, 24 juli 2007 18:24:23

Vino

Pfff... Ik ben uitgeteld. Voor mij hoeft het even allemaal niet meer. Mijn frustratie van me afgeschreven aan McQuaid, Prud'homme en Lefevere op www.cyclingmoments.com.

Geplaatst door Luc, 24 juli 2007 18:50:41

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web