Michael Boogerd beter dan ooit

Foto: Cor Vos
 

Het was opnieuw een dag met een schitterende strijd. Vooral het duel tussen Contador en Rasmussen op de Peyresourde was adembenemend. Vier keer ging de jonge Spanjaard heel erg hard weg van Rasmussen. Telkens kwam de Gele Truidrager terug, maar iedere keer een stukje moeizamer. De man van de dag was echter niet Rasmussen of Contador. Ook niet Alexandre Vinokourov. Ik weet niet wat ik van zijn kunsten moet denken. Deze Tour van hem is bijna een blauwdruk van zijn grillige optreden in de Dauphiné. Er is iedere keer veel dramatiek bij Vinokourov, maar hoe meer drama des te minder het me nog raakt. Daar heb je hem weer, denk ik dan. Misschien is het wel een groot stuk teleurstelling omdat hij niet die bepalende factor is geworden, die ik graag in hem gezien had. Nou ja, de teleurstelling moet voor de Kazak vele malen groter zijn. Nee, de man van de dag is natuurlijk Michael Boogerd. Een betere Boogerd is er volgens mij nooit geweest. Hij is nu véél en véél sterker dan al die mannen die hem al jaren in april dwarszitten. Als Rasmussen komende zondag de Tour wint, dan is dat vooral dankzij een weergaloze Boogerd. Michael Rasmussen doet straks zij aan zij met Michael Boogerd in Nederland diens afscheidstoernee langs de Nederlandse criteriums.     
Verder probeer ik mij voor te stellen hoe de etappe zo’n 1000 kilometer verderop in Aigle...


 


...in een kantoor bekeken kan zijn. Misschien zat Pat McQuaid wel in zijn kamer te kijken naar de etappe. Pat veert op als Contador aanvalt. Hij roept Anne erbij. Anne zat op dat moment in de kamer er naast de ontvangen mails en faxen te bestuderen. “Kom kijken Anne, snel! Het gaat nu gebeuren!” Anne komt snel aanrennen en gaat op een stoel uit de kantine naast Pat zitten. “Wie is die renner in de Witte Trui?”, vraagt ze. “Is dat één van ons?” Ja, dat is Contador;  hij mag winnen.”, zegt Pat. “Verdorie daar is Rasmussen weer”, zegt Anne. “Het lukt niet hè Pat?”, zegt ze. “Wil je misschien een blikje Guinness?” “Nee”, bromt Pat. “Ik denk dat de Spanjaard die gele kip er zo alsnog afkrijgt en dat wil ik niet missen”. “Trouwens Anne, heb je nog iets binnengekregen uit Frankrijk of Denemarken?” “Nee, reglementair moeten we pas op de plaats maken, maar de Franse kranten zijn op hun best. Bijna nog beter dan in de tijd van Armstrong, maar dat is vermoedelijk te weinig om die arrogante Fransman overstag te krijgen. Hij zal er wel slecht van slapen”, antwoordt Anne. “En die controle van die paar teambussen, waarover wij vanmorgen de politie getipt hebben, was dat nog wat?”, vraagt McQuaid. “Nou…stil!!! Daar gaat Contador, Ja, nu!!!!!...nee…shit weer niet! “Over die bussen, ja de Gendarmerie geloofde echt dat er wat was en is gaan kijken bij die teams waar jij om vroeg. Ze hebben nu natuurlijk wel in de stofzuigers gekeken, maar het heeft niks opgeleverd”, rapporteert Anne. Hebben we nog meer files van Rasmussen of Rabobank? Bekijk nog eens de oude dossiers beneden in de kluis. Kijk dan meteen maar even of je iets over Contador kan vinden, wil je Anne, vraagt Pat? “Contador?” “Ja, desnoods pak ik die Prudhomme en zijn ASO nog met Contador, als het echt niet anders kan.” Ondertussen rijden Contador en Rasmussen samen over de top van de Peyresourde en is duidelijk dat de Deen de Gele Trui houdt. “Hm, morgen rustdag en dan is het al woensdag. Dan resten alleen de Aubisque en die tijdrit om een andere winnaar te krijgen”, merkt Pat op.” Hebben we niet genoeg gedaan? Zo is het toch wel genoeg? Het publiek ziet liever wielrennen dan schandalen.”, probeert Anne een beetje te sussen. “Nee, die dekselse Prudhomme moet compleet door het stof. We houden vanavond een vergadering!”, roept Pat in jubelstemming en hij veegt het zweet van zijn voorhoofd. “Een vergadering, wij met z’n tweeën?” “Dat weet toch niemand, Anne.” “En de agenda Pat?”. “Ach, vooruit doe maar Rasmussen!”. “Jij kan nu trouwens wel naar huis”, besluit Pat McQuaid.

Ondertussen kijk ik ongerust ieder half uur op het internet en naar teletekst voor het laatste nieuws.          

Door Fred van Slogteren, 23 juli 2007 21:00

Contador

Tja, Philip. Blijkbaar heeft Pat connecties met de 'Süddeutsche Zeitung'. Op de site van de Belgische krant 'Het Laatste Nieuws' vind je een heel artikel over Contador en zijn al dan niet vermeende betrokkenheid bij Opéracion Puerto. (http://www.hln.be/hlns/cache/det/art_532505.html?wt.bron=kanaalArt3). Ik vind het alleszins niet grappig meer.

Geplaatst door Luc, 24 juli 2007 08:36:55

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web