36-jarige Fransman verliezer van de dag

Gisteren was een 36-jarige Fransman de winnaar van de dag. Vandaag was een 36-jarige Fransman de verliezer van de dag. In de Vuelta is het geregeld te zien, maar het moet al wat langer geleden zijn dat er in de Tour de France nog eens waaiers getrokken werden. Ik kan het me niet 1-2-3 herinneren. Het was erg mooi om nog eens te zien en het ging nog erg snel ook. De schade viel uiteindelijk tegen. De opzet van Astana kan mislukt genoemd worden. Waar met name Spanjaarden zich vroeger nog wel eens wilden laten verrassen gaven bijvoorbeeld Valverde, Mayo en Contador nu geen krimp. Het was nog leuker geweest als er wat meer klassementsrenners van naam in de tweede en derde waaier kwamen.

Vandaag werd enkel de oude Christophe Moreau wat tijd aangesmeerd en daar lijkt niemand rouwig om te zijn. Zelfs hij zelf en zijn eigen ploeg niet. Het verhaal zou een stuk smeuïger...

...zijn indien Astana het bewust op Moreau gemunt had vanwege de strijd tussen Astana en Moreau in de Dauphiné Liberé. Hierover was na de etappe echter niks terug te lezen. De Franse renners kunnen in zijn geheel slachtoffer genoemd worden. Van de tachtig coureurs in de eerste groep hadden er slechts zes de Franse nationaliteit. Erg veel pech hadden  Wegmann, Gilbert, Fofonov, Millar en Florencio. Zij moesten heel veel werk verzetten om in een kopgroep te komen en een mooie voorsprong bijeen te fietsen. De aanvalslust van Wegmann, Gilbert en Millar deze Tour is aandoenlijk. Vanwege zijn onvergetelijke gezichtsuitdrukking tijdens de laatste Ronde van Lombardije is het uitkijken naar de emotie die de Duitser bij een etappewinst in de Tour zal tonen. Zover is het nog niet. De vluchters waren echter op slag kansloos toen er 70 kilometer voor het einde waaiers gevormd werden. De etappe werd gereden met een snelheid van dik 48 kilometer per uur. Dit was vandaag te snel voor David Zabriskie, die al dagenlang moeite had het peloton te volgen. Robert Hunter sprintte in Montpellier naar de eerste Zuidafrikaanse etappezege en bracht ook dankzij het oponthoud van Tom Boonen meer spanning in de strijd om de Groene Trui. (Foto: Cor Vos)


Ten slotte nog even kort terugkomen op Danilo Napolitano. Enkele dagen geleden kreeg de Italiaanse sprinter al enige aandacht op het Slogblog. 
 
Slogblog: Did you expect to survive the Alpes?
DN: “I didn't expect to survive the Alps because I knew that they were very tough, but I did my best to succeed in doing it."
Slogblog: Isn't it difficult to be with two topsprinters in the team? Is there no rivalry with Daniele Bennati?
DN:”No problem with Daniele. We were two weapons for our teams. Bennati fell in Gand, so I made the sprints when he was injuried. Then, when he recovered, I helped him taking part in sprints. No rivalry but complicity.”
Slogblog: Can you tell something about your experience in the Vuelta a Guatemala?
DN: “It was a strange experience. The organizers do their best to prepare a good race and, for the available means, they do a quite good job. However, the quality was distant from the one of European races. I was very happy for my victory, a good remembrance.”

(met dank aan Danilo Napolitano en Andrea Appiani, Team Lampre-Fondital)

Door Fred van Slogteren, 19 juli 2007 20:45

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web