De ARD en ZDF stoppen. We moeten verder.

De etappe van vandaag werd helaas volledig overschaduwd door, zoals de Duitsers het noemen, ‘der Fall Sinkewitz’. Een lichtpuntje is dat niemand meer zijn naam nog als Sinké-witz uit hoeft te spreken. 
Het ZDF en de ARD hadden geen keus meer na hun eerdere afgekondigde ultimatum en stopten hun uitzendingen over de Tour de France. Ze stopten overigens niet na nog een eindeloze uitzending vanuit Marseille over doping. Zwijgen over doping is niet goed, maar de Duitsers zenders waren buitenproportioneel op het onderwerp geconcentreerd. Volgens een Duitse krant hadden de live-uitzendingen tot dusver veel weg van een doping-tribunaal. Na een paar dagen mooie competitie in de Alpen viel er vandaag niet aan te ontkomen. De commentatoren raakte er bijna niet over uitgepraat totdat Ducrot op een gegeven moment zei “en nu houden we er echt over op”. Herbert Dijkstra probeerde het later toch nog een keer door er op te wijzen dat Sinkewitz en Rogers een akkoord hadden met Quick Step in 2005, maar toch kozen voor T-Mobile. “Daar zal Patrick Lefevere geen spijt van hebben, toch?”. Gelukkig gaf Ducrot geen antwoord. Het was inderdaad meer dan genoeg geweest. We moeten verder, al kostte dat vandaag enige moeite.

Het was vandaag een typische...

...overgangsrit met een groep vluchters waarvan meteen duidelijk was dat zij voor de dagzege onderweg waren. De ploeg van Rabobank controleerde een dikke tien minuten achter deze groep de wedstrijd uitstekend waardoor Rasmussen nooit bedreigd werd. Een van de oudste renners van dit Tourpeloton won de rit verdiend. Cedric Vasseur is bijna 37 jaar en stopt aan het einde van het seizoen. Door een tweede Touretappe op zijn palmares bij te schrijven doet Cédric beter dan zijn vader Alain Vasseur, die in 1970 zijn enige Touretappe won. Hij deed dat toen solo en de top 10 van die etappe laat beroemde namen zien als Godefoot, Basso, Guimard, Janssen, Merckx en Wagtmans. Alain Vasseur reed die Tour voor Bic als ploeggenoot van onder andere Janssen, Jean-Marie Leblanc, Luis Oscana en Johnny Schleck. 

Cédric Vasseur won 10 jaar geleden zijn eerste Touretappe. Hij won op in 1997 de 5e etappe van Chanyonnay naar La Chatre na een solo van bijna 150 kilometer. De ritzege hielp hem in Gele Trui en deze droeg hij vijf dagen totdat Jan Ullrich de trui in de Pyreneeën overnam. Het is dit jaar de tiende en laatste deelname aan de Tour van Vasseur. In 2004 mocht hij niet deelnemen aan de Tour de France. Vasseur kent de schaduwzijde van de sport maar al te goed. Volgens l’Equipe waren er bij een politieonderzoek sporen van cocaïne gevonden in de haren van de Fransman. De contra-expertise was negatief en aan het einde van dat jaar kwam na DNA-onderzoek aan het licht dat er bij het politieonderzoek ook haren van een ander persoon zaten. Voor Cédric Vasseur vormden de aanwezigheid van andere haren in het staal dat er met opzet geknoeid was in het onderzoek. Zo ging bijna het hele jaar 2004 onterecht verloren in een dopingzaak. Zo’n aansprekende zege is de Fransman in zijn laatste profjaar bijzonder gegund. (Foto: Cor Vos)       

Door Fred van Slogteren, 18 juli 2007 21:30

WDR en ARD hypocriet!

Eerst slaafs Thurau en Ullrich volgen.Dan iemand zonder wettig en overtuigend bewijs op de mestvaalt werpen(Ullrich). Zelfs de bondskanselier mevrouw Merkel wenst hem niet te ontvangen hoewel Ullrich verdacht wordt van van alles en nog wat maar NIETS juridisch bewezen is verklaard.En dat in een land dat er zich op voorstaat een rechtstaat te zijn. Nu roomser dan de iegen paus internationale afspraken schenden(WKorganisatie) en nu als klap op de vuurpijl de TV stekker eruit. Resultaat nihil: Eurosport zend ook in Duitsland uit.Journalistieke vraag :waarom is de Duitse zender niet op zwart gegaan na politieke corruptieschandalen? Niet uitzenden is een loos gebaar en journalistiek plichtsverzuim!

Geplaatst door Hans Prakke, 19 juli 2007 21:32:35

WDR en ZDF

Na de eerste reacties op het afbreken van de rechtstreekse tv-uitzendingen,die voor het grootste deel achter de omroepen stonden,blijkt nu echter,na enige bezinning,het grootste deel van die eerste
"volgers",zich toch TEGEN de beslissing van de ARD en ZDF te keren.
Zeker nu SAT 1 de Tour toch rechtstreeks in de Duitse huiskamer brengt!,net als Eurosport.
Gisteren zag ik op Duitse TV een discussie programma,waarin het wielrennen totaal verrot genoemd werd.
Als ik dan Voight op de TV hoor zeggen,dat de praktijken van de publieke omroepen op handelswijze deden denken,die normaal waren in de vroegere D.D.R.,mogen deze zelfde omroepen er wel eens over nadenken,dat er niet EEN andere sport is,waar het gevecht tegen doping op zo'n
indringende manier gevoerd wordt,en dat juist deze TV zenders er aan kunnen bijdragen om mede deze en ook andere sporten,weer zuiver te maken!

Geplaatst door Harry Hermkens, 20 juli 2007 17:22:14

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web