Wat gaat er veranderen aan de slogblog?

Afgelopen dinsdag heeft Fred van Slogteren met zijn medewerkers afscheid genomen van de slogblog. Zoals hij heeft meegedeeld zijn wij van D’host B.V., het bedrijf dat de slogblog host en in de lucht houdt, van mening dat de geweldige content die in bijna dertien jaar is opgebouwd niet verloren mag gaan.

Daarom hebben wij de domeinnaam van Fred overgenomen en zijn wij met ingang van vandaag hoofdsponsor en eigenaar van https://wielersport.slogblog.nl. Wat betekent dat voor de Nederlandse en Vlaamse wielerliefhebbers?

Het betekent dat ze nog steeds naar hartenlust kunnen grasduinen in al die wielerwetenswaardigheden die Fred en zijn mensen er in zoveel jaren hebben opgezet. Met talloze reacties en aanvullingen van wielerliefhebbers.

Het betekent ook dat u reacties kunt blijven plaatsen en vragen stellen omdat Fred beschikbaar blijft om daar weer op te reageren, dan wel vragen te beantwoorden.

Het betekent tevens dat u via dit kanaal de boeken van Fred kunt blijven bestellen en u Fred rechtstreeks kunt benaderen via zijn emailadres fred@slogblog.nl.

Incidenteel zal Fred nog mededelingen plaatsen, zoals aankondigingen van het Utrechts Wielercafé. Het blijft dus de moeite waard de slogblog te blijven bezoeken.

Wij zullen zorgen dat de site altijd bereikbaar is en mocht u zelf plannen hebben om een weblog of een website te beginnen neem gerust contact met ons op. We zullen u graag een aanbieding voor ontwerp en/of hosting doen.

Robbert, Mike en Emiel van D’Host 085 7920105

Door Fred van Slogteren, 20 december 2018 9:59

Rik van Looy

Vandaag viert Rik van Looy zijn 85e verjaardag. Precies 10 jaar geleden besteedde Jan Zomer in zijn allerlaatste Wielerexpress uitgebreide aandacht aan deze grote coureur. Weliswaar verschijnt Wielerexpress niet meer, maar Jan Zomer is actief op Facebook en plaatst daar met enige regelmaat lange artikelen uit oude Wielerexpressen. Onlangs een boeiende serie over Peter Post. Jan Zomer, die beide renners langdurig heeft geÔnterviewd vroeg aan beiden hoe het zat met de ruzie ontstaan na Parijs Roubaix 1963. Van Looy wist van geen ruzie af (had nooit ruzie gehad met Post) en Post wilde er niet over praten. Deze onenigheid die ca 2 jaar duurde had op beide renners een enorme impact. Van Looy kreeg voor het winterseizoen 1963/1964 geen contracten aangeboden voor de Zesdaagsen in Duitsland. Post werd door de Belgische wielerbond geschorst omdat hij bij het WK van 1964 de hele wedstrijd op het wiel reed van Van Looy.
Geplaatst door Piet van der Meer, 20 december 2018 12:06:47

Rik van Looy

Dat zat zo: Van Looy vroeg Post om op de wielerbaan Tuur Decabooter terug te pakken en dan de spurt voor hem aan te trekken, maar Miel Daems klopte onverwacht de keizer. Toen ontstond er onenigheid over wat er desondanks al of niet te betalen viel.
Geplaatst door mc, 21 december 2018 16:10:43

Ben Jurriaans

Vandaag zou Ben Jurriaans 67 jaar geworden zijn, helaas werd hij niet ouder dan 19 jaar. Hij is op 1 juli 1971 in de Ronde van Leidschendam (onderdeel van de Internationale Wieler Avondzesdaagse) dodelijk ten val gekomen. Bij het ingaan van de laatste ronde zat hij redelijk voor in het peloton. Ik zat daar ca 50 meter achter. Ik zag hem niet vallen maar hoorde een doffe klap. Ik heb meer valpartijen gezien en gehoord, maar deze klap klonk niet goed. Toen ik enkele seconden daarna langs de plek des onheils fietste, zag je dat het helemaal fout was. Daar lag een renner bewegingloos op de grond. De sprint werd vervolgens gewonnen door Jan Zoons uit Voorschoten. Terwijl Ben Jurriaans (pas na de finish hoorde ik dat hij het was) vlak voor de jurywagen op de grond lag en iedereen zag dat hier een renner aan het doodgaan was, meende de jury dat de huldiging door moest gaan. Pas na 20 minuten kwam er een ambulance. De volgende ochtend op het nieuws van 7 uur hoorde ik dat Ben Jurriaans was overleden. Die dag werd de vijfde etappe van de IWAZ geannuleerd. Ik heb Ben Jurriaans nooit gesproken, wel een aantal keren van nabij meegemaakt. Hij leek me een sympathiek en een bescheiden mens. Hij behoorde tot de grote talenten van zijn lichting en had een etappe in Olympiaís Tour gewonnen.
Geplaatst door Piet van der Meer, 22 december 2018 18:56:07

Cor van der Star

Hij nam in 1946 aan de Tour de France deel. Goed, het was niet de officiŽle Tour de France, want in het eerste vredesjaar stond de Franse regering een rondje door Frankrijk nog niet toe. Vijf etappes, meer niet, verordonneerde Parijs. En dus ontwierp Jacques Goddet, de directeur van de Tour, een alternatief: de Course du Tour 1946. En daarvoor was hij, Cor van der Star, uitverkoren. Samen met 75 professionele wielrenners stapte hij op dinsdag 23 juli 1946 in Monaco op de fiets voor vijf etappes in zes dagen. Op zondag zou de karavaan in Parijs arriveren. Behalve uit Nederland namen ploegen deel uit Frankrijk (ťťn officiŽle en vijf gewestelijke ploegen), BelgiŽ, ItaliŽ en Luxemburg- Zwitserland. Weet iemand meer van Hagenaar Cor van der Star? Van wanneer tot wanneer fietste hij? Hoeveel overwinningen behaalde hij? Klopt het dat hij er enkele jaren tussenuit is geweest rond 1940? En heeft hij in 1947 Milaan - San Remo gereden?
Geplaatst door Hans van Eeden, 20 november 2019 12:07:02

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web