Afscheid …

Ik heb het een aantal maanden geleden aangekondigd dat ik vandaag op mijn tachtigste verjaardag ga stoppen met de slogblog. Nu is het zover en dit is dan ook mijn laatste blog.

De reden waarom ik er na bijna dertien jaar mee stop is gewoon metaalmoeheid. Alles wat er over de wielersport is te schrijven is wel zo’n beetje behandeld en dan ga je in herhalingen vervallen.

Veel bezoekers merken dat niet, maar ik wel en het geeft een onbevredigend gevoel. De rek is er uit. Er zijn geen uitdagingen meer, alles is geschreven en het is tijd om terug te kijken op een aantal hoogtepunten.

Die zijn er volop geweest en ik ga ze niet opnoemen, want dat vind ik eikelpoetsen, een term die ik lang geleden van een van mijn klanten hoorde. Eikelpoetsers zijn mensen die zich te pas en te onpas laten voorstaan op hun eigen prestaties.

Ik leg op dit moment de laatste hand aan de heruitgave van de biografie van Peter Post. Die verscheen voor het eerst in 1998, nu twintig jaar geleden. Post heeft in zijn leven als wielrenner en ploegleider grote successen gerealiseerd, maar heeft zich daar nooit op laten voorstaan.

Gisteren is niet belangrijk, heeft hij vaak gezegd, vandaag is al bijna voorbij en alleen morgen geldt. Hij sprak in interviews ook nooit over zichzelf als groot wielrenner en ploegleider en als het moest met de nodige terughoudendheid.

Dat heb ik van de Keizer geleerd, hoewel ik er best trots op ben dat ik het zo lang heb volgehouden om elke dag weer een paar blogs te schrijven en te plaatsen en er foto’s bij te vinden. Wat dat betreft ben ik mijn vriend Cor Vos heel erg dankbaar want zonder de wonderen van zijn archief was de slogblog niet de slogblog geworden.

Dat geldt natuurlijk ook voor de mensen achter dewielersite.net al heb ik geen idee wie dat zijn. Van Danny Von Berg heb ik bij leven ooit toestemming gekregen om uit het immense foto archief de plaatjes te gebruiken die ik nodig had.

Ook Henk Theuns, Philip van der Ploeg, Arjan Schuurman en anderen hebben met hun prachtige foto’s een belangrijke bijdrage geleverd, want één plaatje zegt meer dan duizend woorden.

Natuurlijk ook veel dank aan de vaste medewerkers op wie ik al die jaren heb kunnen rekenen. Allereerst Jan Houterman, die in die bijna dertien jaar nooit verzuimd heeft. Ook Peter Ravensbergen, Henk Theuns, Otto Beaujon, Nol van ’t Wiel en Ad van der Linden hebben het al die jaren volgehouden en verdienen daar mijn ultieme dank voor.

Ook de mensen die korte of langere tijd hun medewerking hebben verleend wil ik dank zeggen. Ze hebben allemaal een belangrijke bijdrage geleverd en er mede voor gezorgd dat de slogblog in haar hoogtijdagen de tweeduizend bezoekers aantikte.

Rest mij mijn lieve vrouw te bedanken die elke dag weer de zin moest aanhoren: “ik moet nog even wat op de slogblog zetten,” om me vervolgens lange tijd niet meer te zien omdat er weer reacties waren waar weerwoord op gegeven moest worden.

Ik zou geen hoogtepunten noemen, maar ik wil toch een uitzondering maken voor Het Slogblog Tourspel, een jaarlijks hoogtepunt dat ik samen met Ad van der Linden mocht doen. Namens alle WC-eenden was dit een hoogtepunt, waarvoor ik Ad van harte wil bedanken.

En nu is het voorbij, finito, passé, vorüber, finished. Ik zal het missen, maar ook hopelijk genieten van een leven zonder deadlines. Het was de onvolprezen cartoonist Toon van Driel van FC Knudde die een paar maanden geleden tegen me zei: “Je moet doorgaan Fred, want zonder die dagelijkse deadlines ga je dood.”

Ik hoop dat hij ongelijk krijgt en ik nog jaren mag genieten van het leven en van de wielersport. Want dat is wat ons bindt en altijd zal blijven binden. Die liefde koester ik al sinds de dag kort na de oorlog toen mijn vader me meenam naar het Olympisch Stadion om daar naar wielerwedstrijden te kijken. Ik zal dat nooit vergeten.

En nu dus het afscheid. Het ga jullie allemaal goed en ik dank alle bezoekers dat ze al die jaren de slogblog hebben gevolgd en gewaardeerd.

Met een hartelijke wielergroet!!!

Fred

Door Fred van Slogteren, 18 december 2018 11:00

niet te vergeten...

gefeliciteerd met je 80e verjaardag. En dank voor de vele jaren leesplezier. Ook al klopte er zo nu en dan eens even niet. Het geeft aan dat je een mens bent. Een mens die nu moet gaan genieten van zijn blog-pensioen. Ik onderschrijf het sublieme gevoel dat je bij het Tourspel illustreert. Ik heb daar erg van genoten, en zal het gaan missen. Het ga je goed...
Geplaatst door marcoV, 18 december 2018 11:14:02

Bedankt

Fred, van harte gefeliciteerd met je 80e verjaardag, ook namens Renate en vooral heel veel dank voor de artikelen in Slogblog en nu ik toch bezig ben mijn complimenten voor je boeken, vooral de trilogie "als je de Tour niet gereden hebt". Dat je met Ineke nog lang mag genieten van het post-slogblog tijdperk.
Geplaatst door Piet van der Meer, 18 december 2018 11:45:02

Bedankt, het ga je goed, geniet er nu van

Fred, ook vanuit Vught de felicitaties voor je 80e verjaardag.
En via deze weg ook dank voor de samenwerking rondom de Ronde van het Groene Hart. Nadat ik in 2006 de Slogblog ontdekt had en ik een voorzitter zocht voor de PR en Perscommissie spraken we af in een hotel en maakten we kennis met elkaar. Je zei ja en we beleefden mooie jaren. Jij maakte 2 hele mooie boekjes die vaak voorbij kwamen op de Slogblog. Helaas strandden de doorstartpogingen in 2011 en 2012 en werd het Groene Hart-hoofdstuk gesloten.
Ik heb altijd met veel interesse de dagelijks Slogblog-stukjes gelezen en ervan genoten. Veel kwam me bekend tot heel bekend voor. Ik zal dat gaan missen, maar ik begrijp heel goed dat je er op je 80e verjaardag een punt achter zet.
Dus heel veel dank, het ga je goed en geniet vanaf nu van een rustiger leven, samen met Ineke. Welverdiend!!!
Geplaatst door Herman Brinkhoff, 18 december 2018 14:31:04

Merci.

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag en nog vele gezonde jaren toegewenst.
Bedankt voor bijna 13 jaar Slogblog. Er ging bij mij bijna geen dag voorbij zonder een bezoek aan de Slogblog. Prachtige verhalen en boeiende achtergrond informatie.
Geplaatst door Ad Liesker, 18 december 2018 16:20:30

Bedankt!

Gefeliciteerd met je 80e verjaardag en bedankt voor de prachtige verhalen door de jaren heen. Partir c'est mourir un peu. Maar hopelijk resten er nog leuke jaren voor jullie zonder Slogblog!
Geplaatst door Arjan, 18 december 2018 17:44:10

Dank

Beste Fred,

Allereerst van harte proficiat met je 80e verjaardag, fantastisch!
Daarnaast een grote dank voor jarenlang slogblog-plezier. Alle rubrieken hadden hun mooie en verrassende bijdragen, verhalen, anekdotes etc., daarvoor ook dank aan alle medewerkers.
Ik wens je alle goeds, het beste!
Geplaatst door Robert Pijcke, 18 december 2018 18:47:15

afscheid


Bedankt voor al die jaren ongelooflijk veel leesplezier!! Maar deze mijlpaal - proficiat trouwens!) - is natuurlijk een hele goede reden om ermee te stoppen. Ik wens je nog vele goede jaren toe, waarin je nog lang van onze prachtige wielersport mag genieten!!
Geplaatst door Paul Garé, 18 december 2018 20:15:27

Op de valreep

Dag Fred,

Tachtig jaar is oud volgens menselijke maatstaven, maar het zegt niets over de persoon. Gisteren bezocht ik met een oude kennis een mooi ballet in de schouwburg te Doetinchem. Ik zag hoe die kennis genoot. En realiseerde me toen dat zijn leeftijd, twee en negentig jaar, hem bij dat genieten nergens in de weg stond.

Zo gezien heb je nog het enige voor de boeg. Ik wens je, ook zonder slogblog, nog veel mooie momenten toe.

Joep Scholten
Geplaatst door Joep Scholten, 18 december 2018 22:28:24

Dhost B.V.

In mijn opsomming van mensen die ik dank verschuldigd ben vergeet je altijd mensen. In mijn geval niet de minsten. Ik doel hier op Robbert, Mike en Emiel de fantastische vakmensen van D'host, het bedrijf dat de slogblog in deze vorm heeft ontworpen en ervoor zorgt dat de zaak permanent in de lucht is en blijft. Zeker nu ze hebben aangeboden de content van de slogblog voor onbepaalde tijd te laten bestaan. Zij waren altijd beschikbaar om mijn (soms domme) vragen te beantwoorden en probleempjes op te lossen. Robbert, Mike en Emiel heel veel dank voor alles.
Geplaatst door Fred, 19 december 2018 08:00:18

Bij hetscheiden van de markt

Wie weet wat er is geworden van Theo van Dam.
Ik genoot altijd van zijn bijdragen.
Geplaatst door Marius Engelsman, 19 december 2018 11:08:27

Theo ten Dam

Marius, Het gaat niet zo goed met Theo. Hij heeft onlangs een hersenbloeding gehad en is eenzijdig verlamd.
Geplaatst door Piet van der Meer, 19 december 2018 17:48:57

Theo van DamBeste Piet,

Jammer om te lezen. Ik genoot altijd van zijn bespiegelingen en de kribbige reacties daarop
Geplaatst door Marius, 19 december 2018 22:41:19

Fred bedankt en tot ziens

Dag Fred allereerst nog gefeliciteerd met je verjaardag, wat een prachtige leeftijd en het is je echt niet aan te zien.

Ik heb maar kort een bijdrage kunnen leveren maar was wel een dagelijkse bezoeker van je slogblog en vind het uiteraard jammer dat je er mee stopt want je kennis evenals je enthousiasme en nieuwsgierigheid naar de wielrenner en de wielersport in zijn algemeenheid is groot, blijkt ook wel uit je enorme archief.

Ik lees net dat de blog wel in de lucht blijft dus dat is fijn!

Verder ga ik er vanuit dat wij elkaar op enig moment nog wel eens zullen treffen want je hart zal ongetwijfeld bij het wielrennen blijven, dat is de zgn. wielerbacil, daar kom je nooit meer van af.

Ik wens jou en je dierbaren nog vele mooie jaren samen.

Tot ziens!
Willy
Geplaatst door Willy Kwantes, 20 december 2018 11:02:12

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web