Het was me het weekje wel …

Mathieu van der Poel heeft even rust genomen want de cross van gisteren in het Belgische Hasselt werd gewonnen door Kevin Pauwels. Ook Wout Van Aert en Toon Aerts waren niet van de partij en dus kon Pauwels zijn slag slaan.

In Berlijn zijn de baanrenners present voor een WB-toernooi. Daar zag ik gisteren de Santpoorter Matthijs Büchli (foto) goud winnen op het nummer keirin. En met een verschrikkelijke overmacht ging die beer naar de zege. Met meters voorsprong.

Ook de teamsprint bij de heren was goed voor goud en verder was er een bronzen plak voor good old Theo Bos (35 jaar inmiddels) op de kilometer tijdrit. De dames hebben helaas nog geen potten kunnen breken.

Verder was er deze week verheugend nieuws. Zoals bekend stop ik op 18 december aanstaande met het plaatsen van berichten op de slogblog en zou de site tot 1 januari 2019 in de lucht blijven om daarna in het niets te verdwijnen.

Dat zou eeuwig zonde zijn want daarmee zou een schat aan wielerinformatie verloren gaan. Ik heb een oproep gedaan of er iemand in Nederland is die de slogblog wil voortzetten, maar helaas heeft niemand zich gemeld.

Maar de informatie blijft bewaard omdat er zich wel een sponsor heeft gemeld. Het is de firma Dhost, het bedrijf dat sinds 1 februari 2016 de site beheert en in de lucht houdt.

Het was directeur Robbert Jongkind, die hoewel geen wielerliefhebber, het niet kan aanzien dat al die waardevolle content met zo’n 12.000 berichten verloren gaat.

Het spreekt vanzelf dat ik hier heel blij mee ben omdat het mogelijk blijft mijn boeken te bestellen en met mij via fred@slogblog.nl te blijven corresponderen. Ook berichten over het Utrechts Wielercafé zullen geplaatst blijven.

Met dit goede nieuws wens ik iedereen een fijne zondag.

Foto: © Cor Vos

Door Fred van Slogteren, 2 december 2018 11:00

Goed nieuws

Fred, goed te horen dat de site in de lucht blijft. Als naslagwerk zeer waardevol.
Geplaatst door Piet van der Meer, 02 december 2018 20:46:29

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web