PETER POST, EEN FENOMEEN IN DE WIELERSPORT

Eind maart 2019 organiseren wij voor de vierde maal Het Utrechtse Wielercafé, dat dit keer geheel gewijd zal zijn aan Peter Post, de man die veertig jaar lang een groot stempel heeft gedrukt op de Nederlandse wielersport.

Hij was met 65 overwinningen de Keizer van de Zesdaagsen en op 19 april 2019 is het 55 jaar geleden dat hij zijn grootste triomf als wegrenner behaalde met het winnen van de mooiste klassieker die er bestaat: Parijs-Roubaix.

Met zijn successen als wielrenner en ploegleider zorgde Peter Post ervoor dat hij een fenomeen in de wielersport werd en er in slaagde ingeslepen gewoontes en conventies in de beroepswielersport te doorbreken en te verbeteren.

Als teammanager en ploegleider van succesformaties als TI-Raleigh en Panasonic heeft Peter Post een professionele structuur geïntroduceerd en zijn renners de status gegeven die ze verdienen. Met als voorwaarde dat er wel voor gereden moest worden, want aan de kantjes eraf lopen had Post een hekel.

Misschien was hij wel meer zakenman dan wielrenner, want als slagerszoon had hij met de harde hand geleerd dat de tegels in de winkel moesten blinken, het vlees in de toonbank er rood en aantrekkelijk moest zijn uitgestald, de eigengemaakte worst van superieure kwaliteit moest zijn en het zaagsel op de winkelvloer fris moest ruiken.

Dat perfectionisme bracht hij over naar de wielersport en nog steeds is zijn hand in de huidige wielersport terug te vinden in de organisatie van de huidige WorldTour-ploegen.

Over het leven van Peter Post verschijnt bij Uitgeverij Just Publishers eind maart 2019 de door Fred van Slogteren geschreven biografie PETER POST, EEN FENOMEEN IN DE WIELERSPORT, de afgeronde geschiedenis van het leven van wielerfenomeen Peter Post.

Omdat de stamtafel van https://wielersport.slogblog.nl op 18 december aanstaande voorgoed zal worden afgeruimd, stellen wij u in de gelegenheid het boek alvast te bestellen, dan bent u verzekerd van toezending.

Door Fred van Slogteren, 14 november 2018 8:40

Datum

Inmiddels is bekend dat het Utrechts Wielercafé, dat geheel in het teken zal staan van Peter Post, op vrijdagavond 12 april gehouden zal worden in Café East Coast, bereikbaar via de zijingang van de Oosterkerk - Woudenbergseweg 44 in Zeist. De voorlopige gastenlijst is: Henk Lubberding, René Pijnen, Peter Winnen, Piet van Heusden en Guus van Holland. Zaal is open van 19:30 uur, aanvang 20:00 uur. Het belooft weer een geweldige avond te worden.
Geplaatst door Fred, 23 februari 2019 13:26:28

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web