Het was me het weekje wel …

Hoewel je het gezien de temperaturen niet zou zeggen is het wielerseizoen 2018 toch echt vrijwel voorbij. Met een werkelijk schitterend slotakkoord in Il Lombardia, de laatste klassieker van het jaar.

Met een prachtige winnaar in Thibaut Pinot, de Fransman die zo van Italië houdt, het land dat met een big/spender/begroting van plan lijkt de hele EU op te blazen. Laten we hopen dat het gezond verstand alsnog zegeviert.

Het zal de nummer twee Vincenzo Nibali worst wezen, want de Haai van Messina heeft zijn schaapjes allang op het droge. Ik denk wel dat hij er als geboren winnaar vannacht van heeft wakker gelegen dat hij zo door Pinot werd weggereden, in wat zijn koers zou zijn.

De Nederlanders konden geen rol van betekenis spelen al zag ik een geweldige Robert Gesink het gat naar de kopgroep dichtrijden, om de weg vrij te maken voor zijn ploeggenoot Primož Roglič.

Die maakte ook indruk, maar was toch niet bestand tegen het duo Pinot/Nibali toen die op de Muur van Sormano gas gingen geven. Toen was het met de voormalige schansspringer gedaan. Net als met dat andere grote talent, de Colombiaan Bernal.

Beste Nederlander was Sammetje Oomen, de Brabantse vlieggewicht die als 27ste op een kleine vier minuten over de streep kwam. Net voor Antwan Tolhoek die andere Nederlandse revelatie van het seizoen 2018.

Zo nu nog de Sluitingsprijs Putte-Kapellen en dan zit het wegseizoen er weer op. Het is omgevlogen, want ons land deed overal mee om de hoofdprijzen. Met Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk als vaandeldragers. Het doet je al verlangen naar het volgende seizoen.

En dan is het nu weer tijd voor de veldrijders en spitst de aandacht zich in de komende maanden toe op de vraag of Mathieu van der Poel eindelijk weer eens wereldkampioen gaat worden. Hij is gisteren serieus gevallen, met zo te zien een fikse enkelblessure. Toch gaat hij vandaag proberen hoeveel last hij daarvan heeft in de koers.

Of dat verstandig is? Fijne zondag.

Foto: © Cor Vos

Door Fred van Slogteren, 14 oktober 2018 10:00

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web