Het Slogblog Tourspel gaat weer beginnen!

Graag nodigen we alle volgers van wielersport.slogblog.nl uit om ook dit jaar weer mee te doen aan het Slogblog Tourspel. In de achtste editie komen wielervrienden samen om in een virtueel peloton elkaars tegenstanders te zijn. De drie weken van spanning, waar het Slogblog Tourspel voor zorgt, kan gedeeld worden met familieleden, vrienden, kennissen, buren en collega’s bij de koffieautomaat. Met of zonder Tourkoorts, iedereen is van harte welkom om mee te doen.

Geef daarom vóór zondag 8 juli 2018 om 12.00 uur je team en je voorspellingen aan ons door onder vermelding van je naam en voornaam, e-mailadres en telefoonnummer. Dat zijn vertrouwelijke gegevens die wij voor geen andere doeleinden zullen gebruiken. Zie de link naar de privacyverklaring onderaan deze pagina. Zonder deze gegevens kun je helaas niet deelnemen.

Stuur je aanmelding naar: fred@slogblog.nl Hoe kun je meedoen?

Iedereen kan met één team per persoon meedoen. Ook de vaste Slogblog-medewerkers zijn van harte welkom, want de Touruitslagen en het verloop van het spel zijn onvoorspelbaar. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Ook de twee organisatoren van dit spel doen mee. Onder een schuilnaam, maar ze delen niet mee in de prijzen.

Hoe werkt Het Slogblog Tourspel?
Uit de 176 renners verdeeld over 22 ploegen, die in de periode tussen nu en de Tourstart op de Slogblog bekend zullen worden gemaakt, kies je een team met 15 verschillende renners. De aanmelding sluit op zondag 8 juli 2017 om 12.00 uur, dus ben je zeker dat al je renners van start zijn gegaan en er geen vroege pechvogels in je team zitten.

Hoe moet je team samengesteld zijn?
1. Geef je team een onderscheidende naam. Dat kan je eigen naam zijn of een zelfgekozen fantasienaam.
2. In je team mogen maximaal 7 renners zijn opgenomen die in de Tour de France van 2017 bij de eerste vijftien in het eindklassement zijn geëindigd, óf vorig jaar etappewinnaar waren.*
3. Elk van deze renners mag maar één keer worden gekozen. De overige 8 (acht) renners kies je uit de rest van de deelnemers van dit jaar.
4. Doe een voorspelling over: a) de volgorde van de vier Nederlandse klassementsrijders Tom Dumoulin, Wilco Kelderman, Bauke Mollema en Steven Kruijswijk in het eindklassement, b) het aantal Nederlandse etappeoverwinningen, c) het aantal Nederlanders dat de eindstreep in Parijs haalt.
*De renners waaruit je er maximaal zeven (7) in je team kunt opnemen, zijn in alfabetische volgorde:
Fabio Aru, Romain Bardet, Warren Barguil, Edvald Boasson Hagen, Maciej Bodnar, Emanuel Buchmann, Lilian Calmejane, Damiano Caruso, Arnaud Démare, Chris Froome, Dylan Groenewegen, Marcel Kittel, Mikel Landa, Daniel Martin, Michael Matthews, Louis Meintjes, Bauke Mollema, Mikel Nieve, Nairo Quintana, Primož Roglič, Peter Sagan, Geraint Thomas, Rigoberto Urán, Alexis Vuillermoz, Simon Yates
Nota bene: Ga er niet voetstoots van uit dat deze namen ook automatisch op de deelnemerslijst van de Tour de France van dit jaar zullen staan. (De nummer negen uit het eindklassement van vorig jaar, oud-Tourwinnaar Alberto Contador staat niet in bovenstaande lijst vermeld.)

De puntentelling:
1. De eerste 30 renners in elke daguitslag krijgen punten. De etappewinnaar krijgt 30 punten, nummer twee 29, enzovoort tot en met nummer 30 die 1 punt krijgt.
2. De eerste 20 plaatsen in het algemeen klassement, dat na iedere etappe wordt opgemaakt, leveren ook punten op. 20 punten voor de drager van de gele trui, 19 voor nummer twee, enzovoort tot en met 1 punt voor de nummer twintig. Dit met uitzondering van de eerste etappe waar alleen de daguitslag telt.
3. Er zijn verder dagelijks punten te verdienen voor de tussenstand in het puntenklassement, het bergklassement en het jongerenklassement. De leiders in die klassementen krijgen per dag 5 punten, de nummers twee 4 enzovoort tot en met nummers 5 die één punt krijgen.
4. Op de laatste dag van de Tour de France zijn er, na aankomst op de Champs Élysées, nog eens extra punten te verdienen. a) Op basis van de volgorde van de vier Nederlandse klassementsrenners (Dumoulin, Kelderman, Mollema en Kruijswijk) in het eindklassement – van hoog naar laag - is er voor elke juiste voorspelling 25 punten te verdienen. b) De juiste voorspelling van het aantal Nederlandse etappeoverwinningen levert 50 punten op. c) En ook de juiste voorspelling van het aantal Nederlandse renners dat heelhuids de finish op de Champs Élysées in Parijs is 50 punten waard.

Reglement en einduitslag:
1. Tijdens de Tour is het niet mogelijk de samenstelling van je team te wijzigen. Als één of meer van je renners om wat voor reden dan ook uitvalt, heb je pech gehad.
2. In het geval van diskwalificaties wordt de puntentelling herberekend vanaf de etappe waarin de renner is gediskwalificeerd.
3. Eventuele diskwalificaties die drie dagen na afloop van de Tour (dus uiterlijk woensdag 26 juli 2018 om 24.00 uur) nog niet bekend zijn gemaakt, tellen niet mee in de einduitslag van het Slogblog Tourspel.
4. Diskwalificaties die tijdens de Tour bekend worden, zullen direct in de stand worden verwerkt.
5. Op de Slogblog zal iedere Tourdag de daguitslag en de stand in het Slogblog Tourspel gepubliceerd worden.
6. De einduitslag van het Slogblog Tourspel wordt bepaald door de dagelijks verdiende punten van het eigen team en de extra punten, die na afloop van de Tour berekend worden, bij elkaar op te tellen.
7. Over de uitslagen kan niet worden gecorrespondeerd. Wel mag je ons op eventuele fouten wijzen, maar uitsluitend per e-mail op fred@slogblog.nl

De jury bestaat zoals ieder jaar uit de organisatoren van het Slogblog Tourspel, daarin bijgestaan door Wij van WC Eend. Dat zal iedere etappe een andere eend zijn, want Wij van WC Eend zijn een heel leger. Dat leger is niet te benijden, want ze doen zonder mopperen, dag in, dag uit het smerige werk waarvoor wij zijn uitgevonden. Iedere dag omlijsten we dat met een (Franse) muzikale ode aan de renners en de deelnemers aan het Slogblog Tourspel.
De Tour is over elf dagen terug in het nieuws en wat is er dan toepasselijker dan Hervé Vilard die zo mooi kan zingen: ‘Reviens!’, oftewel ‘Kom terug!’

We wensen jullie alvast heel veel plezier toe,

Le comité d’Organisation:

Adrien Des Tilleux, le Patron
Frédéric Blancs De Blancs, le Domestique
Nous du Canard des ToilettesDoor Ad & Fred van het Tourspel, 7 juli 2018 8:30

Kelderman afwezig

Beste organisatie,

Het zal u niet ontgaan zijn dat Wilco Kelderman niet zal deelnemen aan de Tour. Dit betekent automatisch dat slechts va de overige 3 renners de volgorde hoeft te worden bepaald?
Geplaatst door Luuk Driever, 07 juli 2018 11:07:17

Kelderman

Dat is ons niet ontgaan Luuk, gewoon de volgorde van de drie opgeven.
Geplaatst door Fred, 07 juli 2018 11:20:53

Tourspel 2018

DAMIWOFLO. (Ploegnaam)

F.Gavaria (104)
R.Porte(81)
B.Jungels(105)
R.Gesink(162)
E.Bernal(2)
A.Yates(61)
A.Valverde(78)
A.Greipel(171)
J.Alaphilippe(101)
T.Dumoulin(32)
M.Kittel(144)
P.Sagan(111)
B.mollema(191)
S.Kruijswijk(161)
P.Roglic(166)

Mollema-Kruijswijk-Dumoulin.

1 etappe

11 behalen de eindstreep
Geplaatst door Peter de Waard, 08 juli 2018 05:52:00

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web