JAN JANSSEN KOMT NAAR ZEIST …

Op vrijdagavond 22 juni a.s. organiseren wij voor de vierde maal Het Utrechtse Wielercafé, dat dit keer geheel in het teken zal staan van het feit dat Jan Janssen vijftig jaar geleden als eerste Nederlander de Tour de France op zijn naam schreef.

Onder omstandigheden die we nu niet voor mogelijk houden, behaalde hij met een gedecimeerde ploeg de grootste overwinning in zijn rijke carrière, waarin hij ook zegevierde in wedstrijden als de Ronde van Spanje, het wereldkampioenschap, Parijs-Nice, Parijs-Roubaix en nog veel meer.

Over zijn leven verschijnt bij Uitgeverij Just Publishers op dezelfde dag de door Fred van Slogteren geschreven biografie van Jan Janssen, een van de grootste wielrenners die ons land heeft voortgebracht.

Behalve talent beschikte hij over een onverzettelijk karakter, een verschroeiende eerzucht, slimheid en het vermogen om tot de absolute grens van de uitputting te gaan, een eigenschap die maar weinig wielrenners is gegeven.

Jan Janssen is tijdens het wielercafé onze hoofdgast en zal daar het eerste exemplaar van zijn boek in ontvangst nemen uit handen van de bekende Utrechtse journalist Jeroen Wielaert, de man die het initiatief nam om de start van de Tour de France naar de Domstad te halen.

Behalve Jan Janssen zullen ook andere leden van de ploeg aanwezig zijn. Zoals zijn ploeggenoten Huub Zilverberg en Harm Ottenbros, reserve Jan van der Horst en mecanicien John Krijnen.

De avond zal worden gepresenteerd door Martin Rus, in Zeist bekend als eigenaar van internetboekhandel boekenlev.nl en Viktor Berkhout, eigenaar van het eveneens in Zeist gevestigde Stenia Fysiotherapie. Beide heren zijn grote wielerliefhebbers en zitten vol met vragen voor Jan Janssen.

Net als de vorige keren zal Het Utrechtse Wielercafé vanaf 20:00 uur worden gehouden in Café East Coast, bereikbaar via de zijingang van de Oosterkerk, Woudenbergseweg 44 in Zeist. Aanvang 20:00 uur. Café open vanaf 19:30 uur. Toegang: € 7,50.

Door Fred van Slogteren, 6 juni 2018 14:00

boek jan janssen

Sorry even een vraag..ik heb het boek middels de ingevulde bon besteld is dit goed aangekomen?
Geplaatst door vasmeer, 07 juni 2018 19:35:30

komt goed

Beste meneer Vasmeer, Uw bestelling is in goede orde ontvangen en zal na 22 juni aan u geleverd worden door internetboekhandel boekenlev.nl. Groet! Fred
Geplaatst door Fred, 08 juni 2018 14:38:44

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web