Uit de Burgerlijke Stand van 7 maart …

Hoewel ik als ghostwriter vele malen het stukje tekst heb geschreven bij een van de truitjes uit de verzameling van Henk Theuns, was dat altijd na ruggenspraak met de sympathieke fotograaf uit Made.

Vandaag ga ik op zijn verjaardag niet voor hem, maar over hem schrijven, want vanaf het prilste begin van het slogblog werken we al samen. Hij is me in al die jaren zeer dierbaar geworden.

Hij is altijd de rust zelve in alles wat hij doet. Als je hem iets vraagt zegt hij: “Dat komt helemaal goed, Fred.” Dan gaat een zenuwpees als ik rustig slapen, want ik weet dat ik daar op kan vertrouwen. Henk is geen praatjesmaker, maar zo betrouwbaar als de Nederlandsche Bank.

Hij is niet altijd zo geweest, vertelde hij me eens, toen we samen ergens zaten te eten. Na een groot drama in zijn persoonlijke leven, houdt hij er een filosofische levenswijze op na, waarbij hij veel als zijnde het lot over zich heen heeft leren gaan. Hij buigt gewoon mee met de storm en gaat rustig door met ademhalen.

Henk is een wijs man, die al die druktemakers, waar de mensheid mee zit opgescheept, aanvaardt als iets onvermijdelijks, waar je maar beter rustig bij kunt blijven. Zo maakt hij ook vaak zijn foto’s en laat hij ons vaak in de ziel kijken van de renners die hij fotografeert.

Henk was ooit wielrenner. Dat mocht geen naam hebben, zegt hij er altijd relativerend bij. Af en toe plaatst hij een foto uit zijn actieve periode als renner en zien we aan zijn zit dat hij geen koekenbakker was.

Misschien te lief voor de keiharde mentaliteit van de top, maar er zijn mensen die dat als een compliment beschouwen. Het maakt mij niets uit, want Henk heeft mij als mens aan zich gebonden. Een geweldige man, die ik vandaag op zijn 67ste verjaardag alle goeds wens.

Ik las gisteren in de krant over een verzamelaar die 2270 verschillende voetbalshirtjes in zijn bezit heeft. Henk zal hem met zijn bijna vijfduizend wielertruitjes niet wegzetten als een beginneling, maar als een geachte medeverzamelaar.

Want zo is Henk, een gewone Brabantse jongen die iedereen respecteert en dagelijks zijn steentje bijdraagt aan een betere wereld door gewoon te blijven. Want die begint niet met de Poetins, Erdogans, Holleeders van deze wereld, maar bij gewone mensen die beseffen dat er ook nog een leefbare wereld voor toekomstige generaties moet zijn..

Wie goed doet, goed ontmoet. Het zou het credo van Henk Theuns kunnen zijn. Henk, gefeliciteerd en een fijne dag gewenst.

Foto: © T&T Tekst & Traffic

Door Fred van Slogteren, 7 maart 2018 9:00

Proficiat!

Van harte proficiat Slogblog collega Henk! En Fred, je schreef weer een prachtige hommage!
Geplaatst door Jan Houterman, 07 maart 2018 14:28:53

Gefeliciteerd Henk

Henk: van harte gefeliciteerd met je 67e lente! Nog heel veel gezonde jaren te midden van je truitjes.
Geplaatst door Herman Brinkhoff, 07 maart 2018 20:15:39

Beste Henk

Nog veel hele mooie verjaardagen in goede gezondheid!
Geplaatst door Jan van der Horst, 07 maart 2018 20:20:34

Verjaardagscadeau

van harte gefeliciteerd Henk!
Middels deze felicitatie wilde ik je wijzen op een mooie wielertrui:
Eerste editie Alpe d’HuZes shirt gesigneerd door Lance Armstrong en Eddy Merckx
https://www.facebook.com/teamkokki1/photos/a.145589662724043.1073741828.145508189398857/182910462325296/?type=3&theater
Bieden kan via de comment, huidig bod is 40 euro.

meer info:
In 2012 is dit shirt aangekocht op een veiling voor een goed doel. Het shirt was geschonken door Novay, voorheen het Telematica Instituut. Het Telematica Instituut was een sponsor van de eerste editie van de Alpe d’HuZes gehouden op 06-06-06. Een aantal shirts van de eerste editie zijn gesigneerd door Lance Armstrong en Eddy Merckx, die vervolgens zijn verloot onder de sponsors.1

1: https://www.trouw.nl/home/zes-keer-alpe-d-huez-op-voor-kankerbestrijding~a7172e9c/

Geplaatst door Hein Beute, 13 maart 2018 22:15:37

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web