Wordt het geen tijd KNWU?

De KNVB is nu niet bepaald een slagvaardig instituut, maar toen in november vorig jaar de FC Utrecht-speler David di Tomasso plotseling door een hartstilstand overleed is er in Zeist kennelijk veel over vergaderd. Dat heeft een gevolg gekregen. Gisteren werd wereldkundig gemaakt dat iedere profvoetballer in Nederland aan een onderzoek zal worden onderworpen om eventuele hartafwijkingen vast te stellen. Hulde.
Tegenover die ene voetballer staan vele wielrenners die door een hartstilstand zijn overleden of door hartritmestoornissen hun carrière voortijdig hebben moeten beëindigen. Vorige maand nog overleden John Sulkers en Arno Wallaard. Wordt het geen tijd dat de KNWU soortgelijke maatregelen neemt?

Ik zou hier best eens reacties op willen hebben, want wielrennen is een sport waar het hart zeer zwaar belast wordt. Ik was destijds heel blij met de prestaties van Bert Oosterbosch, maar in plaats daarvan had ik liever gehad dat Bert nog leefde. (© Cor Vos)

Door Fred van Slogteren, 11 maart 2006 6:25

hartstilstand.

Kan mij hier zeker bij aansluiten, temeer daar het recente verleden hier toe aanleiding geeft.De toekomst van onze prachtige maar o zo zware fysieke sport hangt mijn inziens aan een zijde draad als de KNWU nu geen stappen onderneemt.

Geplaatst door John, 11 maart 2006 18:10:41

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web