Uit de stalling van Peter R. de Fiets …

Ik heb het altijd jammer gevonden dat TVM gestopt is met het sponsoren van een grote wielerploeg. Het is natuurlijk wel begrijpelijk na al die ellende in de Tour van 1998, maar het blijft jammer.

Ik heb vorig jaar ergens gelezen of gehoord dat de transportverzekeraar in de wielersport wil terugkeren, maar zeker weet ik het niet. Er waren plannen, maar het is er niet van gekomen.

Ik denk dat het een geldkwestie is, want op het hoogste niveau in de WorldTour moet je minimaal vijftien miljoen op tafel kunnen leggen. Dan moet je er al gauw twee of zelfs drie sponsors bijzoeken.

De TVM-renners reden op Gazelle-fietsen. Stalen fietsen gemaakt van de uiterst dunwandige Reynolds 731 buizen. Het verhaal gaat dat die buizen zo dunwandig waren dat er een deuk in kwam als het stuur hard tegen de bovenbuis aan knalde.

Dat is dan wellicht de reden waarom ik twee unieke kaders van die serie op de kop heb kunnen tikken. De ene is van Maarten den Bakker geweest en de ander heeft aan Maarten Ducrot toebehoord.

Met een kleine variant op de tweeling Sint Maarten, in deze dagen uiterst actueel, zou je kunnen zeggen dat deze heilige een bedelaar (mijn persoontje) de helft van hun fiets heeft gegeven.

Het zijn mooie frames, maar als liefhebber van klassiek gekleurde modellen, heb ik wat moeite met de kleurige afwerking van deze kaders. Het doet pijn aan je ogen en van mij mag je deze serie zelfs Gazelle Boerenbont noemen.

De hele schakering van dat serviesgoed zit er in, maar ter afwisseling in mijn collectie kan dat geen kwaad. Verder kan ik niet veel over deze fiets vertellen, behalve dat Gazelle nog steeds mooie racefietsen produceert.

Die TVM niet eens wil verzekeren, omdat het woord transportverzekeringen alleen op vrachtwagens en hun lading slaat. Maar voor Gazelle hadden ze na zoveel jaren samenwerking wel een uitzondering mogen maken.

Foto’s: © T&T Tekst & Traffic

Door Peter Ravensbergen, 19 september 2017 10:00

Gazelle

Ik dacht dat Gazelle gestopt was met het fabriceren van racefietsen!
Geplaatst door HARRY HERMKENS, 19 september 2017 19:13:06

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web