ad ad ad ad
Deel 3 is uit

Het was me het weekje wel …

Het seizoen 2017 vliegt voorbij. Na de Tour de France hebben de heren coureurs de criteriumreeks weer achter de rug en zit een deel van hen (en niet het geringste) in de Binck Bank Tour, terwijl de rest zich voorbereidt op de Vuelta.

Zoals Steven Kruijswijk die zich op de Spaanse ronde voorbereidt door de Tour de l’Ain te rijden. De Brabander eindigde gisteren als vijfde in de eindstand en is tevreden over zijn vorm.

Winnaar van dat rondje in Frankrijk werd Thibaut Pinot. Andere renners reden in Noorwegen de Arctic Race, waar we onder andere Dylan Teuns en Rein Taaramäe aan het werk zagen. Maar de meeste grote namen zaten deze week in Nederland en België.

In de Binck Bank Tour, ij moet behoorlijk aan die naam wennen, voornamelijk in regenweer. Ik weet niet of al die nattigheid inspireert, maar het is een mooie koers. Nadat we vrijdag de indrukwekkende wederopstanding van Lars Boom beleefden, zagen we gisteren zijn ineenstorting.

Wat is er toch met die jongen aan de hand? Hij heeft een flonkerend talent, maar zijn palmares is daar maar een zwakke afspiegeling van. Wie hem daarmee confronteert krijgt een geïrriteerde reactie.

Zo vond hij het nodig om vrijdag bij het winnend passeren van de streep een gebaar te maken om nog eens zijn gram te halen. Ik verwachtte toen niet anders dan dat hij met overmacht de ronde zou gaan winnen.

Boosheid kan een goede motivatie zijn, maar dan moet je ook afmaken. Maar Lars was gisteren in geen velden of wegen te bekennen, toen Tim Wellens en Tom Dumoulin er vandoor gingen en vandaag onderling gaan uitmaken wie van hen eindwinnaar wordt.

Als Nederlander hoop je natuurlijk op Dumoulin, maar gisteren was Wellens toch echt de beste van de twee. En waarom het hem dan niet gunnen? Het verschil is maar vier seconden. In die tijd kan Trump met zijn rode knop de wereld vernietigen.

Ik hoop dat het gevecht tussen Nederland en België vanmiddag langer duurt.

Foto’s: © Cor Vos

Door Fred van Slogteren, 13 augustus 2017 12:00

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web