Limburgs wielernieuws van Wiel …

Dumoulin toch voor eigen publiek

De deelname op woensdag 2 augustus van Tom Dumoulin aan de Ridderronde, het jaarlijkse na-Tourse criterium in zijn geboorteplaats Maastricht, is gered. Bouw- en spoorbedrijf Strukton en een paar andere geldschieters hebben het bedrag op tafel gelegd dat de organisatoren moesten neertellen om de winnaar van de Giro d’Italia te kunnen presenteren.

Het zou gaan om 32.000 euro, bijna exact de hoogte van het oorspronkelijke budget waarover het bestuur van de Ridderronde beschikte. Strukton bood de helpende hand als genoegdoening voor de overlast die de inwoners van Maastricht en omgeving zullen ondervinden als de Noorderbrug, een van de grote verkeersaders, vanaf 6 augustus twee weken voor alle verkeer wordt afgesloten.

Dumoulin rijdt in verband met zijn verdere programma in de komende weken hooguit een vijftal criteriums. Na aanstaande zaterdag in de Clasica San Sebastian van start te gaan, staan de Binck Bank Tour, alsmede de WorldTour wedstrijden in Quebec en Montreal op zijn programma, als ’aanloop’ naar het WK.

De mondiale titelstrijd in diverse categorieën wordt dit jaar van 17 tot en met 24 september in het Noorse Bergen verreden. Tom zal daar zowel de individuele als met Sunweb de ploegentijdrit rijden en op de slotdag van het WK-toernooi in de individuele wegwedstrijd starten.

Leo de Klein overleden

In zijn woonplaats Linne, waar hij de voorbije decennia een seksclub runde, is op 78-jarige leeftijd de vroegere wielerorganisator Leo de Klein overleden.

De Klein vormde met plaatsgenoot Huub Engelen in de jaren zeventig en tachtig het duo dat ...

... als Stichting Wieler Promotion Nederland niet alleen tientallen profcriteriums organiseerde, maar ook de nationale kampioenschappen.

Tevens werden onder supervisie van deze stichting enkele van-stad-naar-stad-wedstrijden, zoals Dwars door Meerssen en de Zuiderzee Derny Tour, op poten gezet.

Na de breuk tussen het Midden-Limburgse duo, dat vroeger zelf op amateurbasis de wielersport had beoefend, zorgde Leo de Klein op persoonlijke titel nog voor het binnenhalen van Olympia’s Tour door Nederland in Linne en het naburige Maasbracht.

Leo de Klein schreef vorig jaar nog een boekje. Niet over zijn ervaringen in de sport op twee wielen, maar wel over zijn belevenissen in de seksindustrie. Een alleraardigst boekje waar een paar duizend exemplaren van zijn verkocht. 

Door Wiel Verheesen, 23 juli 2017 12:00

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web