ad ad ad ad
Deel 3 is uit

Het Slogblog Tourspel 2017 – dag 17

Vanwege grote compassie komen Wij van WC Eend nog even terug op het ongeluk dat Team ONYVA afgelopen zondag trof. Het omgekeerde van wat de naam ONYVA betekent. ‘We gaan’, hoewel veel Nederlanders met mulofrans ‘Nous allons’ zeggen, daar zeggen de Fransen on y va, als sein dat ze ergens naar toe gaan.

Het verrassende in een Tourspel is dat teamleider Ardjan voorlopig nergens naar toe gaat, terwijl zijn team er in de komende dagen zomaar een tandje bij kan zetten om wellicht nog in de top tien te eindigen.

Als aanmoediging voor zijn team laat Ardjan weten dat het een freaky accident was, waar hij nog redelijk van af is gekomen. Het had veel erger gekund, dankzij een onverantwoord rijdende automobilist op het eiland van Dordt. Indachtig het zo bekende gezegde: ‘Hoe dichter bij Dordt, hoe rotter het wordt.’

Back to business, mister Duck! Daarom geven Wij van WC Eend snel de microfoon aan onze statistieken-eend van de smalle bandjes en de gladde ijzers. Hij heeft op de rustdag vooral de effecten bestudeerd die het uitvallen van zoveel toprenners heeft gehad op ons spel.

De meeste deelnemende teams hebben voor de slotweek nog tien of elf renners tot hun beschikking. Er zijn dertien teams met nog maar negen renners, van wie Team Gilles de la Tour er met het niet meer opstappen van Philippe Gilbert nog maar acht overhoudt. Niet gaan schelden, Gilles!

Acht teams hebben nog altijd twaalf renners over en vier hebben er zelfs nog dertien. Van de teams die op de eerste rustdag nog maar één uitvaller hadden, is op de tweede rustdag alleen Team bahe61 nog over. Maar ook dit team gaat te maken krijgen met het uitvallen van pauvre Philippe.

Dit alles betekent dat Team Mollenfelde nog altijd zonder uitvallers de laatste week is in gegaan. “Het ligt aan het materiaal”, liet de teamleider weten, die zelf op een dertig jaar oude Jan Janssen fiets de meute aanvoert.

Ter statistische leeringhe en den vermaeck ziet het ideale team voor het Slogblog Tourspel er op de tweede rustdag zo uit: Chris Froome, Daniel Martin, Fabio Aru, Simon Yates, Romain Bardet, Michael Matthews, Rigoberto Uran, Pierre Latour, Marcel Kittel, Nairo Quintana, Mikel Landa, Edvald Boasson Hagen, Alberto Contador, Arnaud Démare en Alexander Kristoff.

Wie met dit team de Slogblog Tourspel-arena zou hebben betreden, zou nu 4412 punten hebben gescoord. Dat is 824 punten meer dan de huidige klassementsleider Team Primož the Eagle. Daarmee heeft dit team uit het Eindhovense 81 procent van de ideale score.

Dat is toch een gouden eendenbek waard, vinden Wij van WC Eend, hoewel het op de eerste rustdag nog 87 procent was. De conclusie van deze terugval is dat de vele prominente uitvallers toch hun effect op het spel beginnen te krijgen.

Nu er vandaag weer twee prominenten zijn afgestapt (George Bennett, de bestgeplaatste van lottoNL-Jumbo is ook uit koers) kan die invloed in de laatste week nog groter worden en dat betekent dat ook de teams van de Haagse Hangoren en Ferdinand van Vollenhove nog een kans maken. Met Team Mollenfelde als goede derde.

Speciaal voor Team ONYVA vandaag een Nederlandstalige kraker uit de jaren vijftig toen er nog nauwelijks rustdagen waren.

De tijd van Wim van Est en Woutje Wagtmans, vertegenwoordigers van een époque toen renners niet te eten kregen als ze niet presteerden, ze gekweld werden door gebroken ledematen en joekels van steenpuisten, tien lekke banden op een dag geen uitzondering was en horloges gewoon heel bleven als de drager diep in het ravijn donderde.

En dan toch een vrolijk liedje zingen. On y va, qui mal y pense!

Messieurs, dames à demain!

Nous les Canards de la ToiletteDoor Ad & Fred van het Tourspel, 18 juli 2017 17:00

Ardjan sterkte !

Ardjan, een spoedig en goed herstel toegewenst.
Geplaatst door Team ZVDK, 18 juli 2017 19:49:11

Kleine aanvulling

Vóór de tweede rustdag waren zowel Team Saskia van Rijn als Team Kees van der Meer al teruggebracht tot nog maar acht renners. De afwezige ex-winnaars van Slogblog Tourspel, Team Renate van der Meer en Team Piet van der Meer, worden er overigens niet van verdacht hier de hand (of de deegroller) in te hebben gehad.
Geplaatst door Ad van der Linden, 19 juli 2017 09:24:23

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web